הם כבר היו בטוחים שזהו, עוד רגע המסע הארוך אליו יצאו לפני מספר שנים, שכלל החלמה מסרטן אלים, גיוס המוני מוצלח ומציאת אם פונדקאית, נמצא לקראת סופו. אבל אז התרחשה הפלה קשה שטרפה את הקלפים וכדי לצאת שוב לדרך נדרש משירה ומניר לגייס מחדש את הסכום שאבד באותו טיפול פוריות שנגמר בצורה טראגית. עוד שבועיים וקצת לקמפיין שיקבע את גורלם של שני אנשים שפשוט רוצים ילד.
1 צפייה בגלריה
ניר ושירה. "מאמינים בניסים"
ניר ושירה. "מאמינים בניסים"
ניר ושירה. "מאמינים בניסים"
(צילום: יריב כץ)
קראו גם:

תחילת המסע

לפני קצת יותר משנתיים שירה (43) וניר הפנר (40) מנס ציונה יצאו למסע לגיוס 300 אלף שקלים כדי שיתאפשר להם להיכנס להליך פונדקאות שנחשב לאחד ההליכים היקרים בעולם. ההחלטה על פונדקאות הגיעה לאחר מלחמה ארוכה של שירה בסרטן רחם אלים שאילץ אותה לכרות את הרחם ואת השחלות. עוד קודם לטיפולים הקשים שעברה, הצליחה שירה לשמר שלושה עוברים עימם קיוותה להצליח בפונדקאות, ואכן לרגע נראה שהדבר מצליח. עוד קודם לכן התמודדה עם אובדן גדול, כאשר אמה נפטרה ממחלת הסרטן, אך לאחר שהכירה את ניר הייתה נחושה להגשים את חלומה ולהיות אמא.
"היום אנחנו נמצאים בשלב שלא רצינו להיות בו", מספרת שירה בכאב על השתלשלות העניינים מאז שגיוס הקמפיין הצליח בגדול. "הכל היה נפלא, השגנו את הכסף בקמפיין הגדול, ניגשנו לבירוקרטיה הישראלית והייתה לנו פונדקאית מהממת שאנחנו עדיין בקשר איתה".
אותם שלושה עוברים שהצליחו להקפיא טרם הטיפולים היו התקווה האחרונה של שירה וניר להורות ביולוגית של שירה. העובר הראשון לא נקלט, אך בפעם השנייה הוכנסו שני עוברים ואחד מהם כן נקלט, "והיה הריון, בשבוע התשיעי הייתה הפלה שנמשכה כמעט חודש, התפתחה דלקת ברחם שגם השפיעה על היכולת של הפונדקאית להמשיך את התהליך".
שירה מסבירה שלמרות שלא היה דופק ולמרות ניסיונות להוציאו, העובר סירב לצאת. לאחר מכן הפונדקאית החליטה שלא להמשיך את ההליך וכספים שנלקחו מחשבון הנאמנות של הכספים שנאספו, חסרים כעת כדי להתחיל את ההליך מחדש שכולל כיום גם תרומת ביצית. "לקח לי רגע לעכל את זה שזהו, גנטית הילד לא יהיה שלי, וגם כל התהליך הזה הוא מאוד יקר, ויוקר המחיה בארץ לא מוסיף לנו".

החיים נעצרו

לבני הזוג חסרים כעת 80 אלף שקלים. "לקחנו הלוואה, שנינו עובדים גם כשכירים וגם כעצמאיים, אנחנו חיים ביחידת דיור כי בעצם מהרגע שהיינו בטיפולי הסרטן נעצרו לנו החיים. את ניר פיטרו מהעבודה, אחרי הטיפולים התחלנו מאפס, אז מלכתחילה לא היה לנו הסכום וגם יש עליות מחירים בכל דבר. טיפולי הפונדקאות התייקרו ב־20 אלף שקלים, הפונדקאית עזבה ואנחנו צריכים להשיב את הכספים ששולמו לה כי לנו אומרים שעד שהסכום לא יהיה קיים לא ניתן להתחיל את התהליך".
"הילד שיהיה לי הוא קצת ילד קיבוצי, כל כך הרבה אנשים הם חלק מהתהליך, 13,249 אנשים מהקמפיין הקודם, 195 מהנוכחי, מלא אנשים אוהבים אותו עוד לפני שהוא נוצר
שירה מדגישה שאין לה קשר לכסף, הוא נמצא בקרן נאמנות המנוהלת על ידי עורכת דין, ובכל פעם שהיא הייתה מביאה לה הוצאות עבור הפונדקאות, הכסף היה מועבר אליה. "אנחנו כבר מגיעים לסביב ה־400 אלף שקלים, וזה רק בשביל ילד ראשון, אנחנו אפילו לא חושבים על עוד ילד והורים צעירים כבר לא נהיה".
אופציה של אימוץ עמדה על הפרק?
"רצינו לאמץ, אבל אמרו שאנחנו על התפר ומגיל 43 אסור לאמץ. אז אני לא יכולה ללדת ואנחנו לא יכולים לאמץ, מה האופציה היחידה שנותרה? פונדקאות".

תקווה גדולה

שירה וניר הם זוג שעובד קשה למחייתו, שניהם גם עצמאיים וגם שכירים. שירה עובדת כשכירה בכתיבת תוכן וכעצמאית כמאמנת נשים לאיזון הורמונלי. ניר עובד במפעל אלומיניום כשכיר וכעצמאי הוא מנעולן. הקמפיין עצמו הוא לא קמפיין לגיוס תרומות, אלא קמפיין שמציע תשורות הולמות עבור התשלום.
"יש לנו עסקים או אנשים שהציעו את התשורות שלהם, למשל טיפולי קוסמטיקה או שיאצו, הייתה שרשרת שנמכרה, מארזים מתוקים, חוברת מנדלות, אני מאמנת לתזונה אינטגרטיבית אז המוצרים שלי גם שם וכל הזמן נוספים עוד ועוד דברים", מסבירה שירה.
"רצינו לאמץ, אבל אמרו שאנחנו על התפר ומגיל 43 אסור לאמץ. אז אני לא יכולה ללדת ואנחנו לא יכולים לאמץ, מה האופציה היחידה שנותרה? פונדקאות"
"כשאנחנו מגיעים לוועדה לחתימה על תחילת התהליך, הם צריכים לראות שכל הסכום הנדרש נמצא בחשבון, בלי זה אנחנו לא יכולים להתחיל", מספרת שירה.
הקמפיין הוא או הכל או כלום, זאת אומרת שאם מלוא הסכום יגויס הוא יועבר לשירה וניר, ואם הוא לא יגויס, לא יישאר דבר ממה שנאסף. "הקמפיין הקודם גם היה הכל או כלום, בבוקר עוד הייתי בפט סי.טי ותוך כדי שתיית חומר הניגוד ניהלתי חמ"ל מבית החולים וביקשתי עזרה מידועניות. בשעה 20:00 של אותו יום ראיתי שאוולין חיימוביץ' סיפרה את הסיפור שלי וגם שונית חמד, תוך שלוש שעות גויסו 35 אלף שקלים שהיו חסרים, אני מאמינה גדולה בניסים.
"פגשתי הרבה מאוד אנשים טובים, הילד שיהיה לי הוא קצת ילד קיבוצי, כל כך הרבה אנשים הם חלק מהתהליך הזה, 13,249 אנשים מהקמפיין הקודם, 195 מהקמפיין הנוכחי, יש לו מלא אנשים שאוהבים אותו עוד לפני שהוא נוצר, זה מחמם לי את הלב ונותן לי תקווה".
את הקמפיין ניתן למצוא ברשת תחת הכיתוב: "סרטן, ילד, משפחה 2.0".