אין הרבה זמרים מצליחים בעולם שמביאים איתם את כל קשת הכלים: גם כותבים לעצמם את השירים, מלחינים, יודעים לנגן כמעט על כל כלי, ויש להם גם כריזמה בימתית כשהם מופיעים מול קהל גדול. לאחרונה נמצא הגילוי החדש, ועוד משכונת רחובות החדשה, וזהו שיר אוזן, והוא רק בן 23.
4 צפייה בגלריה
שיר אוזן. לא עוזב את רחובות
שיר אוזן. לא עוזב את רחובות
שיר אוזן. לא עוזב את רחובות
(צילום: קובי קואנקס)

ההתחלה - חפלות משפחתיות ומסיבות


שיר נולד למשפחה מוזיקלית. כבר מילדות, סבו היה משמיע לו מוזיקה מזרחית וערבית אותנטית. אביו מייק אוזן, המוכר בשם הבמה מייק שרון, הפך עם השנים לזמר מוכר, וגם דודו, מור אוזן, נחשב לאחד הגיטריסטים המובילים בישראל – ובטח לנגן העסוק בארץ בימים אלו. אבל שיר החליט שהוא מורד במסורת המשפחתית, ובכלל רוצה להיות כדורגלן.
"תמיד אהבתי לשחק כדורגל – והייתי בטוח שזה הייעוד שלי בחיים", הוא מספר ל"מיינט רחובות", "אבל לקראת גיל ארבע, אבא שלי אמר לי – לפחות תנסה ללמוד פסנתר וקלידים. לא הלכתי בסגנון המוזיקלי של המשפחה – וכל הרקע שלי היה קלאסי: מוצארט, באך ובטהובן".
שיר המשיך להעסיק את עצמו בכדורגל, אולם כשהגיע לתיכון קציר ברחובות, החליט בכל זאת להצטרף למגמת המוזיקה. "כבר ידעתי לנגן בפסנתר, לקרוא תווים, ואיכשהו לימדתי את עצמי גם לנגן גיטרה, אז החלטתי שזו המגמה שהכי תתאים לי בבית הספר", הוא מספר, תוך שבשעות אחר הצהריים גם הקדיש חלק מזמנו ללימודים בקונסרבטוריון. בהיותו בן 17 - שיר ניסה להרוויח קצת כסף מהצד: "מישהו הציע לי להופיע עם הגיטרה באיזו חפלה משפחתית, הסכמתי – וכמובן ניגנתי, ואפילו הצלחתי לעשות כמה ג'ובות על הדרך". בעקבות ההצלחה, שיר החל להופיע עם הגיטרה באירועים קטנים ומסיבות אזוריות, רק כדי להרוויח את לחמו עד הגיוס.
"רצו אותי בתור נגן בלהקה צבאית", הוא מספר: "האודישנים היו לא פשוטים בכלל, הרבה תחרות – אנשים מעולים מכל הארץ, ובסופו של דבר התקבלתי ללהקה מזרחית של חיל האוויר – זה היה אדיר. מה שהפתיע, שהיוצר (יונתן) מרגי ואני – היינו היחידים אי פעם שהתקבלו לתפקיד הזה עם פרופיל 97, כי הבוחנים אמרו לי: 'אנחנו מזהים את הכישרון'. זה היה מאוד משמח, והתחלתי לנגן ברחבי בסיסים בכל רחבי הארץ".

ההפתעה - טלפון מרוברטו


ההפתעה של שיר הגיעה קצת יותר מאוחר לתוך השירות בלהקת חיל האוויר: "יום אחד, במהלך איזו הופעה, התברר שהזמר הראשי של הלהקה לא הגיע והוציא גימלים. המפקד נותן לי הוראה – 'אתה מחליף אותו'. מיד התעצבנתי ואמרתי להם: 'אתם התחרפנתם על כל הראש'. ניסו וניסו לשכנע אותי, הייתי ממש אנטי, ובסוף הסכמתי לעלות על הבמה ולשיר את השירים של הלהקה. מה שמצחיק, שבסוף ההופעה מגיע אליי המפקד ואומר לי – 'מעכשיו אתה הזמר הראשי בלהקה'".

4 צפייה בגלריה
האב מייק שרון
האב מייק שרון
האב מייק שרון
(צילום: אבי מועלם)

הדחיפה קדימה וההצלחה הבימתית האדירה שקיבל שיר בגיל 20, רק נתנה לו מוטיבציה. בכל פעם שהיה מגיע הביתה מהצבא היה מתיישב בחדרו ומנסה לכתוב שירים מקוריים: מהמילים, דרך הלחן ועד ההפקה המוזיקלית. "הראש שלי עדיין היה בכדורגל, ועל אף ההצלחה שקיבלתי בכל יום בהופעות בצבא, עדיין הראש שלי לא היה שם, לא הייתי מרוכז בקריירה לכיוון הזה".
קצת לפני ששיר השתחרר מהצבא (אוקטובר 2021), אביו ראה כתבה בטלוויזיה על כוכבי רשת – "אין להם כלום, הם לא יודעים דבר, אבל מצליחים בכל העולם", הוא אמר לשיר: "לך יש כישרון, ידע וניסיון – בוא ננסה לשווק את זה". אביו כתב לארבע סוכנויות האמנים הכי גדולות בישראל אודות בנו, אך שלוש סוכנויות אפילו לא טרחו לענות לדואר האלקטרוני. בבוקר אחד שיר קיבל טלפון מהסוכן רוברטו בן שושן, מי שחתום על חלק מההצלחות הגדולות ביותר במוזיקה הישראלית.
"בפגישה עם רוברטו הוא שאל אותי אם הפקתי משהו בחיי. עשיתי לו סקיצות, והוא מאוד אהב את הסגנון שלי. הוא אמר לי שהיום להיות זמר זה לא מספיק – 'אתה צריך להיות הכל: ולך יש את זה'".

4 צפייה בגלריה
רוברטו בן שושן. זיהה את הכישרון
רוברטו בן שושן. זיהה את הכישרון
רוברטו בן שושן. זיהה את הכישרון
(צילום: יריב כץ)

ההצלחה - מיליון צפיות ביוטיוב


בתוך ימים ספורים לאחר השחרור, שיר קיבל אולפן הקלטות בסוכנות של רוברטו, והתחיל לעבד את השירים שכתב והלחין בזמן הצבא, ובחלק מהם אף שר.
בתוך ימים ספורים הוציא את שירו הראשון: "לשחק ברגשות", בעיבוד של יעקב למאי. השיר גם זכה לקליפ נאה, שאף זכה לאלפי צפיות ביו-טיוב.
ההצלחה המשיכה, ושיר הוציא את שירו השני: "ניצחת, תחזרי", אותו יצר עם אושר כהן. מיד לאחר מכן יצר את "ביני לבינך לאף פעם", ובהמשך את שירו הרביעי - דואט עם ספיר סבן לשיר: "לשקר מעט ללב".
אחרי כל ההצלחות שכבר זכו לכמעט מיליון צפיות ביו-טיוב לקליפים השונים, חזר אליו הסוכן רוברטו ואמר: "תעשה את הסקיצות עליך. תעשה את השירים סביבך", ובעקבות ההשקעה המרובה, "ימים ולילות שלמים ישנתי באולפן, וזה מה שהוליד ממש עכשיו את השיר 'אובססיבי'. זה סוג של רוק אתני מקורי. אני ממש מנסה לעשות שונה ממה שכולם עושים. הוצאתי עד עכשיו ארבעה שירים וזה היה החמישי – ההמשכיות מאוד חשובה, וגם העקביות".

החלום - "קודם נתחיל בזאפה"


זנחת את קריירת הכדורגל?
"רוברטו התלהב בהתחלה מזה שרציתי להיות כדורגלן, וחשב לשווק אותי כזמר ושחקן כדורגל. אבל הוא זיהה את הכישרון, ואמר לי להתמקד במה שאני עושה הכי טוב – וזה המוזיקה. עכשיו, לאחר שהוצאתי חמישה שירים, אני רוצה להגיע לאלבום, ולשם כך צריך לכתוב עוד כמה שירים".

4 צפייה בגלריה
חנן בן ארי. השראה
חנן בן ארי. השראה
חנן בן ארי. השראה
(צילום: יריב פיים וגיא כושי)

אתה עומד גם להופיע?
"אני צריך עוד קצת זמן כדי להתגבש, עוד אין לי מספיק שירים מקוריים להופעה שלמה. אבל החלום שלי הוא להתחיל בהופעה קטנה בזאפה. רק אחרי זה לכבוש את קיסריה והעולם. אבל צריך לעשות את הכל בצעדים נכונים".
כמה זמן לוקח לך להלחין שיר?
"זה יכול להיות עשר דקות וזה יכול לקחת שנה. השיר האחרון היה בכלל צריך להיות עבור זמרת, ואז עבור עוד זמרת – ובסוף נהיה שלי. הוא נקרא 'אובססיבי', לא בגלל שאני אובססיבי – אלא כי כל אחת ואחד שחווה אהבה יודע מה זו אובססיה. כדאי לקרוא את המילים של השיר, כדי להבין מה נוצר בתוך קשר".
מה הסגנון המוזיקלי שלך?
"אין הגדרה. אני יכול לעשות מחר בלדות לפסנתר ויום אחרי זה טכנו. אני מפיק לעצמי את הסטייל והז'אנר, מה שמרגיש נכון לאותו רגע, ומוציא אותי אותנטי".

קראו גם:

יש זמרים שאתה רואה כהשראה עבורך?
"אני מניח שחנן בן ארי, וגם קצת דודו טסה".
אתה כותב גם לזמרים אחרים?
"עשיתי ממש לאחרונה שיר עבור כניסה לחופה בחתונה של של אושר ביטון ("הכוכב הבא"), אחרי זה הקליפ עלה ליו-טיוב, וכבר גרף יותר מ-1.2 מיליון צפיות".
תישאר ברחובות עם כל ההצלחה?
"אמנם אני מגיע בכל יום לתל אביב כדי להקליט שירים ולעבוד באולפן, אבל אני לא מתכוון לעזוב את רחובות. אני לא בקשר עם הרבה חברים מהתיכון – זו הייתה תקופה לא פשוטה, אבל לפני כמה ימים פגשתי חבר שהיה איתי בלהקה צבאית. הוא גם הוא התחיל להתקדם בקריירה המוזיקלית ודי טפחנו אחד לשני על השכם שהגענו רחוק. גם העובדה שהסוכן הכי גדול בישראל נתן לי אולפן הקלטות – זה אומר שאני כנראה עושה משהו נכון. מה שהכי כיף, זו רק ההתחלה".