בעיריית רחובות פועלים להכניס את תחומי המדע, ההייטק והחדשנות אל מסגרות החינוך בעיר. במסגרת זו, 20 גני ילדים זכו בקול קורא של משרד החינוך והפכו ל"גני הייטק".
"אלה גנים קיימים שהגננות שלהם עוברות השתלמות ב'מרכז פסגה', והגן עצמו מקבל אבזור מותאם", מסביר מ"מ ראש העירייה ומחזיק תיק החינוך, חבר המועצה זהר בלום. "הילדים ילמדו תכנות ופיתוח משחקים וסרטונים בהתאמה לגילים שלהם. אנחנו מתחילים לדבר איתם את השפה הזו כבר בגיל טרום־חובה".
כחלק מהמהלך של הכנסת תחום ההייטק והמדע לגני הילדים, נרכשו עשרות ארגזי חול אינטראקטיביים לגנים, בהם ילדים יוכלו לשחק תוך חוויה אינטראקטיבית חינוכית. בנוסף, במינהל החינוך זיהו את הביקוש בעיר ללימודי תחום המדעים כבר מגיל הגן, והשנה קם לראשונה בעיר גן מדע.
גן המדע יתפקד כמו גן רגיל, עם גננת וסייעת קבועות, אך לא תהיה לו קבוצת ילדים קבועה, אלא כל גן חובה בעיר יזכה להגיע ולהשתתף בפעילות בו שלוש פעמים בשנה.
"לקחנו גן ילדים והפכנו אותו לגן מדע", מסבירה אפרת צוקרמן, ראש מינהל החינוך. "יש בו שולחנות אינטראקטיביים שמעבירים את התכנים הלימודיים בצורה חווייתית יחד עם אפליקציות ומקרנים. במקום ללמד כישורים מספריים בדרך המוכרת ‑ עם נייר ועפרונות, הילדים יחוו את החוויה בצורה חדשנית בתחומי השפה, הזיכרון, הקואורדינציה והמספרים. "קנינו מכשירים ומתקנים מותאמים. אם אנשים מכירים את ה'חווידע', הגן יהיה מאוד דומה לו, אך מתאים יותר להיום.
קראו גם:
"בנוסף, אנחנו מקימים את מעבדת הדמיון, בה תלמידים מחטיבות הביניים יוכלו לחוות סיורים במוזיאונים, לעבור יצירה יצירה, וגם להיכנס לסיורים וירטואליים ברחבי העולם, בין היתר במסע לפולין, בו הם יוכלו ממש להיכנס לבתים ולמחנה ההשמדה אושוויץ למשל.