פרוצדורה חדשנית בוצעה לאחרונה במכון הלב במרכז הרפואי קפלן, ובו לראשונה מטופלת כבת 50 מהאזור שעברה שני אירועים מוחיים וסובלת ממום לבבי לא נזקקה להרדמה, חיבור לאקמו או אפילו אשפוז.
המטופלת עברה שני אירועים מוחיים ונבדקה על ידי ד"ר הייתם אבו חדיג'ה, קרדיולוג בכיר ומצנתר במרכז הרפואי קפלן. לאחר בירור התגלה אצל המטופלת מום לבבי מסוג PFO. למעשה, מדובר בנקב מולד באזור הלב כאשר אצל מרבית האוכלוסייה הוא נסגר לאחר הלידה. אולם בכ-25% מהאוכלוסייה אין סגירה מלאה של ה-PFO והוא נותר פתוח (נקרא נקב סגלגל), ובדרך כלל התופעה אינה מובילה לתסמינים כלשהם.
אולם אצל אחוז אחד מהסובלים מבעיה זו, הדבר עלול להוביל גם לשבץ מוחי. במקרים מסוג זה, נהוג לבצע צנתור לתיקון. עד היום, בפעולה מסוג זה נדרשו שלושה רופאים מומחים ממקצועות שונים: רופא מרדים, קרדיולוג מומחה באקו דרך הוושט וקרדיולוג מצנתר שמבצע את הפעולה. הפעולה הייתה חייבת להתבצע תחת הרדמה כללית, והמטופלים היו מונשמים ומורדמים עם צורך באשפוז.
קראו גם:
בהנחייתו והדרכתו של מנהל המערך הקרדיולוגי, פרופ' קובי ג'ורג', החלו במרכז הרפואי קפלן שימוש ראשוני בטכנולוגיה חדשנית באמצעות מכשיר הנקרא: ice intra cardiac echo. בהליך החדשני מוכנס המכשיר בדקירה ורידית פשוטה וקצרה מהמפשעה עד הלב, תחת ההדמיה של ה-ICE מושתל מכשיר שממש בדומה למטריה סוגר את הנקב. בנוסף, המכשיר מאפשר הדמיה והנחיית תיקון מדויק של מומים אלו בזמן הצנתור.
מסיבה זו כיום אין צורך בהרדמה כללית, אין צורך בהנשמה ואקו לב דרך הוושט והמטופלים משוחררים לביתם כבר באותו היום. המטופלת אכן עברה סגירה מוצלחת של ה-PFO, תחת מכשיר ה-ICE, ללא הרדמה או הנשמה, בפעולה קצרה ופשוטה בחדר הצנתורים במרכז הרפואי קפלן ע"י פרופ' מיכאל יונש, ד"ר הייתם אבו חדיג'ה וד"ר דן הברמן. עם שחרורה הביתה עוד באותו ערב היא חזרה במהירות לשגרה.