"שנה טובה, מלאה בבריאות ואושר"
בת חן קרני, מנהלת אגף הרווחה בעיריית רחובות
בת חן קרני החלה את עבודתה כמנהלת אגף הרווחה ממש עם פרוץ מגיפת הקורונה בארץ, ואין תקופה מאתגרת מזו להתחיל לנהל את המחלקה הכי עמוסה בעירייה.
קראו גם:
התקופה התאפיינה בתחילתה בכאוס, והמחלקה של קרני היתה אמונה על הטיפול באלו שזקוקים לכך יותר מכולם – הקשישים, נתמכי הרווחה והאנשים שנקלעו למצוקה בשל הקורונה.
במקום חפיפה לתפקיד, קרני נכנסה לעבודה מיד. הכל היה לה חדש ומאתגר, המשימות רק הלכו והתרבו, ונהלים התחלפו בכל רגע נתון.
"מדי יום נערכנו לגיבוש תמונת מצב והערכת מצב", היא מעידה על התקופה. "האגף דאג בין היתר לאוכלוסיות בסיכון, בהן ילדים עם צרכים מיוחדים שהוחזרו לבתיהם והיה צורך בתמיכה שוטפת בהוריהם ובמתן הדרכה להתמודדות עם מצבי קיצון, ילדים ובני נוער שחזרו ממסגרות חוץ ביתיות ונזקקו לקשר שוטף עם העובדת הסוציאלית באגף על מנת למנוע מצבי קיצון. בנוסף, התבצעה החזקה שוטפת של אוכלוסיות החוות אלימות במשפחה, וקשר יום־יומי עם ילדי המועדוניות שנאלצו להישאר בבית. עובדי ועובדות האגף יצרו קשר באופן קבוע עם משפחות במשבר, בעיקר סביב קשיים הקשורים לסוגיות של משמורת וזמני שהות. ניתן מענה לאוכלוסיות קצה שנפגעו באופן משמעותי ממשבר הקורונה והפכו למחוסרי דיור, ואנשים שנקלעו למצוקה כלכלית וקיומית קשה. בנוסף, חולקו שוברים ומנות מזון, והופעל מערך מתנדבים גדול.
"אני מאוד נרגשת מבחירתי לאשת השנה. התקופה בה נכנסתי לתפקיד ניהול האגף היתה שעה קשה בה היה צריך להוכיח מנהיגות ומקצועיות. אני גאה בעובדי האגף המסורים - מנהלים, עו"סים, עובדי סמך ומינהלה שהם בעבורי אנשי השנה האמיתיים. הם אלה שהיו בחזית המצוקות הקשות והמורכבות שזימן לנו משבר הקורונה ועמדו בגבורה בכל המשימות בכל זמן ובכל עת. הם נערכו ונתנו מענה מקצועי, אדיב, מלא אהבה ונתינה לתושבי העיר. נוסף על עובדי האגף, התגייסו למאמץ העירוני מתנדבים רבים מהעיר שהיו זמינים בכל עת ובכל שעה, לא בחלו בשום משימה ונערכו לתת מעצמם, ממרצם ומזמנם למען תושבי העיר הנפלאה שלנו".
מה את מאחלת לשנה החדשה?
"לכבוד השנה החדשה אאחל לכולם שנה טובה, מלאה בבריאות ואושר".
"שלא ישכחו לאהוב"
יפית טירי, גננת גן דוכיפת
יפית טירי, גננת גן דוכיפת, גן רב־גילי ממלכתי־דתי בשכונת קריית משה ברחובות, התמודדה בגבורה עם לא מעט אתגרים בתקופת הקורונה. הקושי המרכזי היה ליצור את הקשר עם הילדים, שלחלק ניכר מהוריהם היתה בעיה לתפעל את הזום.
טירי לא נשברה ויצרה קבוצות מפגש וידיאו עם ארבעה ילדים בכל פעם באמצעות הוואטסאפ. סבב כזה לקח לה מספר ימים, ואז חוזר חלילה. "הטריף אותי שאני לא יכולה להיפגש איתם", היא מספרת.
בנוסף, שלחה לילדים סרטונים רבים שיכלו לראות בזמנם הפרטי, כולל סרטון תפילת הבוקר.
בכל סוף שבוע טירי הכינה לילדים הצגה מוקלטת עם בובות המציגות את פרשת השבוע.
למרות הקושי הגדול בתקופת הקפסולות, היא החזיקה את עצמה מול הילדים, ובסוף היום היתה מתפרקת ובוכה, ורק מחכה שהגן האהוב שלה יחזור לקדמותו.
בחג פסח, טירי לא היתה מוכנה לוותר על מארזי החג שהיא נותנת בכל שנה לילדי הגן. היא צירפה דפי משימות ונסעה בית־בית והביאה לילדים את השי ממרחק.
"הגן הוא העוגן, ילד צריך קרקע יציבה ובטוחה, יש את הבית והוא המקום הטוב והבטוח, אבל הם שומעים מה שקורה מסביב ויש חוסר ודאות. כל אחד צריך לקחת את השיעור הפרטי שלו מהקורונה. הקורונה נגעה בכולם, בזמן, בניהול המשפחה, בכסף, ביכולת להתקרב להורים. הכי חשוב שכולם יהיו בריאים, זה הכי חשוב בעולם, ושלא יאבדו אף פעם את האמונה ושלא ישכחו לאהוב".
מה את מאחלת לשנה החדשה?
"שנזכה כולנו וכל ילדי ישראל לשנה מוארת ובריאה, עם מודעות לעצמנו והמון אהבה".
"שתיגמר מגפת הקורונה מהעולם"
עזרא צברי, אב הבית בבית ספר "נועם בנות" רחובות
עזרא צברי הצטרף לבית ספר "נועם בנות" בעיצומו של גל הקורונה הראשון, ולמרות האתגרים הגדולים והצוות החדש השתלב מיד, הסתער על העבודה והאתגרים ונתן מענה מיידי לכל צורך בבית הספר, בחריצות, ביוזמה ובזריזות.
במהלך החופש הגדול עמל ללא ליאות להכין את בית הספר לשנה החדשה ולקח לעצמו יום חופש אחד. הוא טרח וצבע את כל בית הספר מחדש.
צברי הגיע ארצה מתימן בשנת 1992 ותמיד ידע להסתדר. הוא מעיד על עצמו שמגיל 12 היה ילד עצמאי ולא פחד מעבודה קשה. לפני העסקתו בנועם בנות היה צברי עובד עירייה כמחליף אב בית בבתי הספר בעיר, ולאחר מכן עבד מספר שנים בספורטק. "אני משתדל לעשות הכל במאה אחוז", הוא אומר. "יש כאן צוות מדהים, המנהל, הסגנית והמורות, זה הכל בזכותם, הם מפרגנים וזה עושה לך חשק לעבוד. עבדתי עם הרבה מנהלים וסגניות, וכמו אלה שכאן אין בשום מקום אחר. כיף לי לקום בבוקר ולבוא לעבודה".
צברי עוזר לכל מי שבא אליו עם בעיה. זה יכול להיות עניין בטיחותי שמחייב תיקון מהיר, וזו יכולה להיות נעל שנקרעה באמצע היום.
על בחירתו כאיש השנה אמר: "אני מתרגש, אף פעם לא קיבלתי כזה פרגון, זו חוויה בשבילי. מה שעושה לי טוב הוא לעשות את המקסימום בכל יום".
מה אתה מאחל לשנה החדשה?
"בעזרת השם שתיגמר מגפת הקורונה מהעולם ובמיוחד מעם ישראל, שנוכל לחזור לשגרה במהרה. שהשנה החדשה תהיה יותר מוצלחת. חג שמח לעם ישראל".
"כוחה של ערבות הדדית"
עדנה כהן, מורת כיתת הוותיקות באולפנת צביה ברחובות
עדנה כהן מרכזת את כיתת הוותיקות באולפנת צביה, ובימי הקורונה, כאשר היא מתמודדת עם בת בעלת צרכים מיוחדים, ומתוך הבנה כי הציבור הוותיק בישראל זקוק לכל תמיכה אפשרית, היא פעלה ללא ליאות בעבורן.
כהן הינה מורה מקצועית להיסטוריה, ובמשך שנים רבות היתה מחנכת. בשנים האחרונות היא עובדת בחטיבת ביניים בראשון לציון כספרנית, וכאמור משמשת כמורה בכיתת הוותיקות.
במסגרת התמודדותה עם התפקיד בלב מגפת הקורונה הפכה כהן את המפגשים השבועיים עם הוותיקות למפגשים מקוונים בזום.
אחת היוזמות שלה הפכה את הוותיקות להיות בצד הנותן באמצעות סדנאות שהעבירו. בנוסף, היא יזמה התנדבות של תלמידות אולפנת צביה שנפגשו עם הוותיקות מחוץ לביתן, והכי חשוב – היא שמרה על קשר איתן כל הזמן.
גם לאחר החזרה מהקורונה היא המשיכה לפעול למפגשים עם הוותיקות בתנאים מיוחדים ותחת ההנחיות.
"הכיתה נפתחה בזכות הרב זאב כהן ודניאלה טוויטו, מנהלת החטיבה הקודמת, שהבינו את חשיבות המיזם לתלמידות ולמבוגרות ותמכו לאורך כל הדרך", אומרת כהן. "החשיבות היא לחבר את המבוגרים לבית הספר ואת הילדים למבוגרים, ואז קורים דברים. למשל, ילדה שלא היו לה סבא וסבתא מצאה את עצמה בקשר עם אישה מבוגרת, עם ניסיון ועם סבלנות, וגם הרוח הצעירה עושה למבוגרים טוב".
מה את מאחלת לשנה החדשה?
"אני מאחלת לכל עם ישראל שנה בריאה, שנה של קירוב חברתי בין אדם לרעהו, שנה שבה לא יהיו אנשים 'שקופים', שלא יזכו ליחס מכבד וחומל, שנה של כבוד למבוגר והזקן, שנדע לשמור על כל מה שתקופת הקורונה חייבה אותנו להבין – הפשטות, הצניעות וההתכנסות פנימה לבית ולמשפחה וכוחה של ערבות הדדית".
"שנדע לתת למי שצריך את החיבוק"
יניב עבדי, פעיל חברתי
יניב עבדי הוא מהדמויות הבולטות ברחובות בגלל העשייה החברתית הרבה שלו. עבדי הוא אחד משלושת מנהלי דף הפייסבוק הגדול בעיר "איך אתה יודע שאתה רחובותי", ומטבע הדברים מתנקזות אליו פניות רבות, במיוחד בימי הקורונה.
עבדי עושה כל שביכולתו לסייע לכולם, בשיתוף פעולה ועבודה מול אגף הרווחה של העירייה ופעילים חברתיים נוספים בעיר.
הוא מעורב בפרויקטים רבים, בהם פרויקט "מחשב לכל ילד" וחלוקת ציוד לימודים לילדי העיר, בין אם באמצעות גיוס של 55 אלף שקלים ובין אם בגיוס שוברים לחנויות כלי כתיבה.
בנוסף, בכל יום חמישי הוא מחלק מזון למשפחות נזקקות באמצעות גיוס כספים שהוא מבצע, ועסוק במיזם של העברת תלושי חג שאנשים נותנים לו כתרומה למשפחות נזקקות. בתקופת הקורונה היה חלק ממיזם 'בידוד ללא בדידות' בעיר, והיה חלק ממערך המתנדבים שהעביר חבילות לנזקקים באמצעות העירייה.
מלבד כל אלה עבדי הקים חממת יזמות עם שותף ויש לו סטארט־אפ שהקים לתיקון דירוג אשראי, בו רשות החדשנות השקיעה לאחרונה. גם כאן מתוך רצון לסייע לכמה שיותר אנשים. "זה פרויקט חיים", הוא אומר, "אם זה יצליח זה אומר שעזרתי להרבה מאוד משפחות בבת אחת".
אמנם הוא אוהב להשאיר את העשייה שלו מאחורי הקלעים, אך הוא שמח על החשיפה. "זה ביני ובין מי שלמעלה. אני משתדל לא לשים את עצמי במרכז, אבל אני מבין שאם אספר את זה אז עוד אנשים ייתנו יד, ובמקום לראות הישרדות הם יבואו לעשות משהו. לא יבואו כולם, אבל יבואו עוד שניים, עוד ארבעה, עוד עשרה, 20, וכך נבנית קהילה שאכפת לה מהסביבה".
מה אתה מאחל לשנה החדשה?
"זו הולכת להיות שנה מטורפת, משולבת בקצב מואץ של דפיקות הלב, לחץ, חששות, אי־ודאות. ואני מאחל לכל אחת ואחד מאיתנו למצוא את המקום שמרגיע אותנו, לקבל את החיבוק שיחזיר אותנו לשפיות ולמסלול הנכון. מאחל לכולנו שנדע לתת למי שצריך את החיבוק הנכון והושטת היד המתאימה. שתהא שנה טובה".
"אהבה חינם וערבות הדדית"
בצלאל שרעבי, מנהל מחלקת החירום בעיריית רחובות
שרעבי הוא מנהל מחלקת חירום באגף לביטחון, בטיחות חירום תקשוב ומוקד עירוני בעיריית רחובות. הוא החל את עבודתו בעירייה בשנת 2004.
שרעבי הוא אח שכול. אחיו הבכור עינן שרעבי הי"ד נפל במבצע "חומת מגן" בג'נין.
התפרצות הקורונה גרמה לאגף שבניהולו לפעול, לנוע, לחשוב, לקבל החלטות, לבצע התאמות ולתת מענה בהתאם לצרכים המתפתחים. עוד בטרם ממשלת ישראל נתנה את אישורה למענה לעובדים חיוניים, באגף הוחלט על הפעלת שמרטפייה בבית ספר "השיטה" לילדי עובדים חיוניים ובעיקר לילדים של עובדי בית חולים "קפלן", קופות החולים ומד"א, אשר עמדו ועדיין עומדים בחזית המלחמה בקורונה.
ההתמודדות העיקרית של האגף היתה בתחום האוכלוסייה והחינוך, וחיבור בין כל גורמי הרשות בחלוקת המשימות ביניהם. בנוסף, תחום החירום כלל את ההקשר הישיר והמחבר מול משרד הבריאות, משרדי הממשלה ופיקוד העורף.
גם כשמפרגנים לו, חשוב לשרעבי לשים בחזית את חבריו לאגף החירום והביטחון. "הצלחתי תלויה ברבים וטובים", הוא אומר, "ראש העירייה רחמים מלול, חבריי לאגף חירום וביטחון ורכז החירום שעובד איתי בצמוד יד ביד, מר לידור יעקב־שמבה.
"הקורונה טמנה בחובה גם אתגרים אישיים ומשפחתיים", מספר שרעבי, שחגג לבנו הבכור עינן־דוד שרעבי בר מצווה בשיא הקורונה. "היה מאתגר, זה לא משהו שנערכים אליו, היינו צריכים לתת פתרונות שתמיד היו על הנייר. לא התעכבנו על בירוקרטיה, איפה שהיה צריך סיוע – סייענו. אני מאוד גאה ושמח בחלקי להיות חלק ממשפחת העירייה ולסייע לציבור במה שביכולתי".
מה אתה מאחל לשנה החדשה?
"אני מאחל לכולם שנה טובה ומתוקה, שנה של בריאות, שמחה, אהבת חינם וערבות הדדית. אני מאוד מקווה שבקרוב הקורונה תחזור להיות שם של בירה ואנחנו נחזור לחיי השגרה האהובים והמוכרים. חג שמח לכל בית ישראל".
"לעשות רפואה טובה ולא מתפשרת"
ד"ר רועי אסף, מנהל רפואי ב"מאוחדת" רחובות
ד"ר רועי אסף, מנהל רפואי בקופת חולים "מאוחדת" ברחובות, עבר תקופה מאתגרת במיוחד כרופא ילדים. במהלך כל התקופה הוא המשיך לקבל ילדים במרפאה, גם ילדים שהגיעו עם חום ושיעול, בכדי לא לפספס בעיה רפואית שאינה קשורה לנגיף הקורונה.
הוא נתן מענה זמין באופן פרונטלי וביצע ביקורים רבים באמצעות הרפואה ההיברידית. בנוסף, ד"ר אסף היה האחראי במרחב יהודה חוף של מחוז דרום במאוחדת על אישורי בדיקות קורונה חריגות בגל הראשון, היה אמון על ההיערכות לקורונה לקראת פתיחת מרפאות ההתפרצות, היה שותף בישיבות והיה אחראי על הטמעת הנהלים בקרב הרופאים והצוות הרפואי במאוחדת, ומתוקף תפקידו ערך ביקורים במרפאות בעיר כדי לוודא כי הרופאים העצמאיים אף הם ערוכים עם הכלים הדרושים להתמודדות עם נגיף הקורונה.
שעות העבודה בתקופת הקורונה היו רבות מהרגיל ועם זאת הוא הספיק להתרגש יותר מכל מרגע אישי מיוחד, כאשר בתקופה זו חווה את לידת בתו השלישית.
"היתה פה תקופה שהיא מלאה בדילמות. בעיות רפואיות ממשיכות רגיל, חולים מפחדים להגיע למרפאה ורופאים מפחדים לקבל חולים. חוסר הוודאות הוא מאוד גדול", הוא מסביר. "המחלה כותבת את עצמה עם הזמן והנהלים משתנים. הדבר הכי מאתגר הוא לא לפספס את החולים".
ד"ר אסף ביצע ביקורי בית ליילודים שהיו בבידוד, ובתוך כל זה היה חשוף. "אני החלטתי שאני בודק את כולם פיזית. אני מתמגן על פי ההנחיות של משרד הבריאות, וממשיך לעשות רפואה טובה ולא מתפשרת", הוא אומר. "רופאים מתמודדים עם דילמות חדשות וקשות בתקופה הזו, של לעזור ולא להסתכן או לסכן את בני ביתם, וזו בחירה לא פשוטה בכלל".
מה אתה מאחל לשנה החדשה?
"מאחל לכל הצוותים הרפואיים ובני ביתם שנה של חוסן ובריאות ושל אופטימיות גדולה מקרוב ומרחוק. שנדע להוביל בעשייה מקצועית ומלאת אמפתיה ולשמש דוגמה ומופת למטופלים ומשפחותיהם".
לעוד חדשות רחובות