"המקרר החברתי" הראשון החל לאחרונה לפעול ברחובות ליד בית הקפה "עלמה". המקרר נועד למען הקהילה, לאנשים נזקקים או כאלו שסתם מתחשק להם לפתוח אותו ולקחת פרי, מעדן או מאפה.
קראו גם:
מאחורי היוזמה עומדת חברת המועצה איטל בציר־אלשיך, מחזיקת תיק פיתוח בר קיימא במועצת העיר.
עיריית רחובות רכשה את המקרר למען הקהילה ואת ניהול המיזם החברתי מובילה מיה לונצר, פעילה חברתית ותושבת שכונת שדרות ח"ן. המיזם החברתי טומן בחובו גם העלאת מודעות למניעת בזבוז וניצול המזון, ליצירת סולידריות חברתית ולחיזוק קשרי הקהילה.
המקרר יהיה פתוח 24/7 ויאפשר לתושבים לקחת ממנו בחופשיות מוצרים גולמיים שנשארו לאנשים ועסקים בסוף יום, או אוכל מוכן של בתי עסק מקומיים. קבוצת תושבים מתנדבים תהיה אחראית מדי יום על בדיקת תוקף המזון והכנסת מזון חדש.
על פי הדוח הלאומי בנושא אובדן מזון והצלת מזון בישראל, היקף אובדן המזון נאמד ביותר מ־2.3 מיליון טון בשווי של 19.3 מיליארד שקל בשנה, כשמחציתו היה מזון ראוי למאכל.
"אנו חיים בחברת שפע ובזבזנות ואת המחיר אנו לא מרגישים רק בכיס ‑ משפחה זורקת מזון בערך של מעל 3,000 שקלים בשנה ‑ אלא גם נרגיש בפגיעה סביבתית", אומרת בציר־אלשיך. "מרגע שאנשים יחלפו על פני המקרר, ייתכן ויחשבו פעמיים אם יש להם מצרכים מיותרים שקנו, ובמקום זה ייגשו למקרר החברתי ויתרמו את המצרכים שאחרים יוכלו לאכול וליהנות מהם. כפעילה חברתית, מאוד מחמם את הלב לראות דווקא בעת הזו את ההתגייסות המדהימה של הקהילה, בני הנוער והתושבים שרוצים לסייע בפרויקט. בהזדמנות זו אני רוצה להודות ל'קפה עלמה' שניאות להציב את המקרר בסמוך ומסייע בחיבור והעברת חשמל".
המעוניינים להתנדב מוזמנים ליצור קשר בטלפון 050-8329001.
עוד חדשות רחובות