השף והיועץ הקולינרי דוד כרמי מרחובות מגייס כספים להוצאת ספר מתכונים למאכלי העדה העיראקית. הספר "שולחן עיראקי" שזור בסיפורים וזיכרונות מבית הוריו ובו הוא משתף את המתכונים והטעמים שחווה בכל מסעותיו וחייו הקולינאריים.
כרמי: "הפרויקט משמר את כל התרבות של יהודי עיראק ומספר את כל הסיפור של המתכונים, הטעמים, המנהגים והמסורת. כדי שנוכל להפיק את הספר ברמה הגבוהה ביותר פתחנו פרויקט מימון המונים בהד סטארט, ואשמח לתמיכה בהגשמת החלום הזה".
כרמי (53) החל את דרכו הקולינרית בצבא והפך עם השנים לשף בכיר במלונות יוקרה בארץ ולמנהל מסעדות גדולות. "בשנים האחרונות אני משמש כשף פרטי וכמנחה סדנאות בישול עיראקיות", הוא אומר, "מקורביי יעידו שאני יכול לדבר בלי סוף על בצקי קובה ועל מרקים שונים, ובשנים האחרונות הקדשתי זמן רב לחקר המתכונים העיראקיים ותרבות יהודי עיראק".
קראו גם:
על הספר הוסיף: "מדובר בספר בישול עיראקי, שנולד מתוך אהבה עמוקה למטבח העיראקי ולמורשת הקולינרית העשירה של הקהילה היהודית בעיראק.
"הספר הזה הוא מסע של גילוי ושימור מסורת עשירה ומגוונת, עם מתכונים שעברו מדור לדור. כל מתכון בספר נבחר בקפידה, תוך שמירה על דיוק ועל הטעמים האותנטיים. כעת, אני זקוק לעזרתכם כדי להביא את הספר לדפוס ולחלוק אותו עם העולם".
בין האנשים שנרתמו לפרויקט נמצאים המשורר רוני סומק, הסופר ומספר הסיפורים יוסי אלפי, השחקן קובי פרג' והסופרת ענת לב אדלר, כמו גם שפים מעוררי השראה: עזרא קדם, מאיר אדוני, משה בסון וצ'רלי פדידה. בין המתכונים בספר תמצאו את הקובה על כל סוגיו (סלק, חמוסטה, מטוגנת ועוד; כעכ, סביח, עלי גפן יפראח, טבית וכו).
ואם תשאלו אותו מה המנה האמיתית שמחזירה אותו לבית ילדותו, בטח לא תופתעו לשמוע שתהיה זו מנת קובה סלק, מכוכבות המטבח העיראקי.
פרויקט גיוס ההמונים יסתיים ב-31.12 כאשר היעד הוא 99 אלף שקלים. בין התשורות לתורמים: מארז קובה עיראקית קפואה, ספר בישול עם הקדשה אישית, סדנת בישול ועוד.
רוצים לעזור ולתרום? לחצו כאן