מחפשים מסעדה ברחובות? יצאנו לבדוק את מסעדת "ספרה" בפארק המדע ברחובות, והופתענו לגלות מנות שף כשרות ובעיקר - חוויית יין איכותי שיתאימו במיוחד עבורכם. מה מחכה לכם שם וכמה זה עולה?
5 צפייה בגלריה
מסעדת ספרה. סיגרים מרוקאים ויין
מסעדת ספרה. סיגרים מרוקאים ויין
מסעדת ספרה. סיגרים מרוקאים ויין
(צילום: אנטולי מיכאלו)

ארוחת שף ויין שמתאימים במיוחד עבורכם


מסעדת השף הכשרה "ספרה" בפארק המדע ברחובות, השיקה בימים אלה חוויית "התאמת יין" מודרכת, ראשונה מסוגה בישראל. הרעיון שמאחוריו: הנחייה מקצועית של חוקר יין עם ארוחת שף מלאה וכשרה.

אולי יעניין אתכם:

המיזם החדש, עליו עמלו חודשים ארוכים השף בני מדר - מייסד המסעדה, עם היינן הראשי וחוקר היין של "ספרה" - לירן ויינר, נועד לספק מענה איכותי ויוקרתי לחובבי יין כשר שמחפשים גיוון, העמקה וידע, לצד חוויה קולינרית . "החוויה מגיעה היישר מבתי יין ויקב בוטיק מהעולם, ואנחנו הראשונים שמובילים את המהלך בישראל בצורה מודרכת וקולינרית", מסבירים במסעדה.

5 צפייה בגלריה
מסעדת ספרה
מסעדת ספרה
מסעדת ספרה. מנות שף ויין איכותי
(צילום: אנטולי מיכאלו)

החלטנו לבדוק בעצמנו את המיזם החדש במסעדת "ספרה" (רחוב המדע 18 ברחובות). יש לציין שהחוויה מיועדת לקבוצות של 10 סועדים ומעלה וזמינה בהזמנה מראש. היא מועברת באופן אינטימי ומונחה על ידי ויינר עצמו או אוצר יין מקצועי מצוות המסעדה.
אז מה מחכה לכם? ראשית מדובר במסעדה מפוארת ומעוצבת, וכל המנות הינן מנות שף מיוחדות. במהלך הערב הובלנו למסע מרתק בעולם היין. חוקר היין ציג והסביר על כל יין שמוגש – מקורו, סיפורו, תהליך הייצור הייחודי שלו, ומעל הכל: הסיבות המדויקות והניואנסים לשילוב הספציפי שלו עם המנה המוגשת באותו רגע, תוך הדגשת ההרמוניה שנוצרת בין השניים.
את חוויית התאמת היין ליווה אלמנט ויזואלי מרשים – עגלת יין מיוחדת שנבנתה בהזמנה, הכוללת ציוד מקצועי כמו שמפניירה לקירור יינות מבעבעים, דקנטרים לאוורור יינות, מגוון רחב של כוסות יין המותאמות לסוגי היין השונים ומבחר בקבוקי יין ייחודיים שנבחרו בקפידה. חובבי היין האיכותי ימצאו כאן חוויה אמיתית לחך.

5 צפייה בגלריה
מסעדת ספרה. עגלת הסומלייה
מסעדת ספרה. עגלת הסומלייה
מסעדת ספרה. עגלת הסומלייה
(צילום: אנטולי מיכאלו)


כמה עולה החוויה?


הסועדים מוזמנים לבחור את חוויית היין המתאימה להם מתוך שלושה מסלולים שונים, הנבדלים זה מזה ברמת היינות, יוקרתם וכמובן המחיר:
פיירינג סלקשן ריזרב (550 שקל לאדם): מסלול מבוא איכותי המציג יינות מצוינים מיקבים מובילים בישראל ובעולם, המותאמים לתפריט שנועד להדגיש את טעמיהם הייחודיים.
פיירינג גראנד וינטג' (650 שקל לאדם): מסלול המתמקד ביינות וינטג' מיוחדים ובעלי אופי, כולל התייחסות לשנות בציר ספציפיות שנחשבות למוצלחות במיוחד. המנות הנלוות מתוכננות במיוחד כדי להעצים את המורכבות והעומק של יינות אלו.
פיירינג פרסטיז קולקשן (950 שקל לאדם): החוויה היוקרתית והאקסקלוסיבית ביותר, המציעה יינות נדירים, מיוחדים במיוחד ולעיתים קרובות גם בעלי מהדורות מוגבלות או ערך אספני. מסלול זה מלווה בתפריט פרמיום המשלב חומרי גלם יוקרתיים ונדירים.

5 צפייה בגלריה
מסעדת ספרה ברחובות
מסעדת ספרה ברחובות
מסעדת ספרה ברחובות
(צילום: שמוליק פאוסט)

הופתענו לגלות שכל אחד מהמסלולים הללו מלווה בארוחת שף מלאה וטעימה, הכוללת מגוון עשיר של מנות: פתיחים, מנות ראשונות קרות (נאות), מנות ראשונות חמות, מנות עיקריות ולסיום קינוח. התפריט אינו קבוע, אלא מתוכנן ומותאם באופן ספציפי על ידי השף ליין שיוגש באותו ערב, על מנת ליצור זיווג טעמים מושלם.
במסגרת החוויה החדשה, "ספרה" מציעה גם אפשרות לבנות מסלול יין בהתאמה אישית לקבוצה. אפשרות זו מאפשרת להתמקד בזני ענבים ספציפיים האהובים על חברי הקבוצה, לחקור אזורי גידול מסוימים בעולם היין, או אפילו לצלול להיסטוריה המרתקת של יין כשר איכותי לאורך השנים.

5 צפייה בגלריה
מסעדת ספרה ברחובות
מסעדת ספרה ברחובות
מסעדת ספרה ברחובות
(צילום: שמוליק פאוסט)

"מה שמייחד את חוויית היין שלנו, היא ההבנה שיין הוא לא רק משקה, אלא סיפור שלם – של אדמה, אקלים, מסורת ותרבות. אנחנו מזמינים את האורחים למסע חושי שמשלב בין טעמים, ריחות וידע, ומעניק הצצה מעמיקה ומרתקת לעולם ייצור היין, ובפרט היין הכשר, ברמה הגבוהה ביותר", מסביר ויינר.

אירוע היין הראשון של מסעדת Sphera


מסעדת השף של שף בני מדר והבוטיק של נתי מכריזים על אירוע היין הראשון של SPHERA – חגיגת ענק שכולה יין, אוכל ואווירה עם למעלה מ-30 יקבים מהארץ והעולם.
באירוע, שיתקיים במרפסת המסעדה בין הערביים, יוגשו טעימות חופשיות מיותר מ-30 יקבים מובילים, מקומיים ובינלאומיים, יסתובבו יינים מחו"ל שמגיעים במיוחד, תהיה עמדת סיגרים יוקרתית – חוויה קולינרית ותרבותית עבור כל חובבי היין.
עמדות אוכל ממטבח שף יפעלו בין השעות 19:00–21:00, עם מנות מוקפדות שנבנו במיוחד לערב זה על ידי השף בני מדר, תוך התאמה מושלמת לטעמים שבכוסות. בין המנות בלו פין טאבולה עשבים, יוגורט שקדים, טרטר לוקוס בעלה חסה, פיסטוק וליים, סיגר דג ים איולי יוזו ועלים ארומטיים, פריים ריב נברסקה, ספריבס טלה לגזיאל, אורז בוכרי ועוד.
בין היקבים שישתתפו: פסגות, שילה, עמק האלה, כמיסה, אלוי (ספרד), טרה דה סטה (איטליה), הרצוג (ארה"ב), רוטשילד (צרפת) ונוספים.
באירוע יפתחו לטעימה בקבוקים בשווי מאות עד אלפי ש"ח - קלו מסורה, ספרד, שאטו דאוזאק, מרגו, צרפת, מלבק קלו טריגואדינה פורבוס, ועוד.
האירוע יתקיים ביום שלישי, 20.5.25, 18:00-22:0. המחיר: 400 שקלים לאדם.