לראשונה בישראל, מסעדות מובילות ברחבי הארץ יציעו מנות מותאמות במיוחד לסוכרתיים.
היוזמה היא חלק מ"החופש לאכול", פרויקט הסוכרת הראשון בישראל, שמטרתו לעשות מהפכה ולהעלות את המודעות לקושי ולאתגר שחווים חולי הסוכרת בישראל. רבים מהם מגיעים למסעדות ומגלים שבתפריט הקיים הכל נראה יפה ומפתה - אבל להם אין מה להזמין.
במסגרת הפרויקט, כ-50 מסעדות מכל סוגי המטבחים ועוד מגוון רשתות ברחבי הארץ, יציעו מנות שישודרגו ויותאמו במיוחד לחולי סוכרת ויהיו דלות בפחמימה וללא סוכרים.
בין הרשתות שנרתמו למהלך ברחבי הארץ:
מוזס, מוזס שופ ו-BBB, שיציעו בין היתר המבורגר בלחמניית איטסיין מופחתת פחמימה.
ברשת פאפא ג'ונס יכינו לסוכרתיים פיצה עם 70 אחוז פחות פחמימות.
ברשת אגאדיר יגישו 2 קציצות 110 גרם עם לחמניית קיטו על בסיס קמח שקדים.
בקפה גרג ניתן יהיה להזמין הפוך עם סויה ללא סוכר במחיר הקפה הרגיל.
בין המסעדות בירושלים והסביבה: מסעדת פלומינו, מסעדת אל דנטה, אימפריל רד, המעשנה של יואל בכפר אדומים, נאיה בבית נקופה ועוד.
בתל אביב, רמת גן וגבעתיים: בוצ'רי דה ברילוצ'ה, אמורה מיו, נוצ'י, אווה סאפי, נאו סושי בר, טקסס ברביקיו, ארט פיצה, באבא יאגה, קאמאקורה ועוד.
בראשון לציון: מסעדת סורנטו תציע פורל עם ירקות מוקפצים וקמפניה - נתחי בשר עם ירקות בגריל.
ברחובות: מסעדת גחלים תציע מגוון סלטים לסוכרתיים ובגדרה - נרתמו מסעדות פרליטה ופרה פרה.
בבאר שבע: מסעדת אווז הזהב תציע את כל מנות הבשר ללא מרינדה וכ-10 סוגי סלטי בית נבחרים לסוכרתיים.
מסעדות נוספות: אנאמרו בבית יצחק, לא ואקה לוקה בהרצליה, באקארו ברעננה, אנטריקוטי בפתח תקוה, עראבסקה בחיפה, אורי בורי ודוניאנא בעכו, רותס בגליל המערבי, גריל עץ בראש פינה, ביף בהר ביערה.
לרשימת המסעדות המלאה והמנות המותאמות המוגשות בהן: כנסו לאתר
קהל היעד: מיליון איש
הפרויקט הינו יוזמה של אתר zap rest, בשיתוף לירון מידן, חולת סוכרת בעצמה, נטורופטית בתחום ומנהלת קהילת "הרפתקאותינו בממלכת הסוכרת" ברשתות החברתיות, ובליווי המקצועי של ד"ר מיכאל ויינפאס.
בישראל כ-12% מהאוכלוסייה (כמיליון איש) הם חולי סוכרת וטרום סוכרתיים כשאחת הבעיות הגדולות איתן הם מתמודדים היא ההגבלות הקולינריות. הם נקלעים למצוקות רבות על רקע בילויים במסעדות - פשוט כי אין להם כמעט מה לאכול.
המצב מייצר חוסר נוחות ואי נעימות מצד חולי הסוכרת, שמתביישים, ברובם, לבקש שיתחשבו בהם, לכן נמנעים מלאכול או משתתפים בארוחה ומזיקים משמעותית לבריאותם. על אחת כמה וכמה – כשמדובר בילדים.
רמי חזן, מנכ"ל קבוצת זאפ: "קיים צורך בשינוי אמיתי במדינת ישראל בהנגשת מנות בריאות ומותאמות לחולי סוכרת. זכינו להיענות כמעט מוחלטת מהמסעדות שפנינו אליהן ואנחנו שמחים על כך.
"המסעדות המשתתפות בפרויקט הנן כוח חלוץ במהפכת המודעות והחופש לאכול שאנחנו רוצים לקדם בישראל. אנחנו צופים שהפרויקט הזה הוא רק ההתחלה".
לירון מידן: "אני מזמינה אותנו הסוכרתיים להרים את ראשינו בגאווה, ולהאמין בכל ליבנו שמגיע גם לנו אוכל טעים, משביע ואיכותי. מגיע לנו לקבל את החופש שלנו בחזרה ומגיע לנו לאכול במסעדות ברוגע ובהנאה אוכל שמיטיב עם בריאותינו ושומר עלינו".
ד"ר ויינפאס: "כרופא סוכרת הכי חשוב לי אורח החיים של מטופליי שזה בראש ובראשונה אימוץ תזונה בריאה ומתאימה - מופחתת בסוכרים. הייתי רוצה שגם מטופליי הסוכרתיים יוכלו לבלות ולאכול במסעדות מבלי לשלם מחיר גליקמי ולצאת מאיזון.
קראו גם:
"אני מקווה לשיתוף פעולה של המסעדות לטובת הסוכרתיים ולטובת הטרום סוכרתיים ובעבור כל מי שרוצה לדאוג לבריאותו תוך המשכת שגרת היום יום. תזונה נאותה לא פחות חשובה מתרופות וכל מה שיכול לעזור ליישום ההנחיות הוא מבורך".