באפריל 2022 החליטה השרה עידית סילמן לפרוש מהממשלה, מבלי לעדכן את ראש הממשלה ויו"ר סיעתה, דאז, נפתלי בנט. הסיבה הרשמית לפרישה, שהובילה לנפילת הממשלה, היה חוק החמץ. הבוקר (שני של פסח) החליטו המפגינים הקוראים לשחרר את החטופים להזכיר לה את האירוע הזה בצעד מחאה שנוי במחלוקת.
בכניסה לביתה ברחובות פוזרו פיתות שיצרו יחד את המילים "פיתה אחת ליום" - האוכל לו זוכים החטופים שלנו בשבי חמאס (ולעיתים הרבה פחות).
קראו גם:
אחד מיוזמי המחאה, שפגעה קשות בסילמן שומרת המצוות, הסביר ברשתות החברתיות כי לפני שלוש שנים הפילה סילמן את הממשלה על חמץ, וכעת היא אינה עושה מהלך כה דרסטי על מנת לשחרר את החטופים, ונדרש, לדבריו, צעד מחאה חריף מסוג זה על מנת להמשיך ולהזכיר את מצבם ההולך ומידרדר של חטופנו בבמנהרות.
סילמן בתגובה כתבה בעמוד האינסטגרם שלה ברשת החברתית שמדובר ב-"טיפוסים נאלחים שאין בהם ערכים אנושיים בסיסיים".
ראש העירייה, מתן דיל, הגיב על הדברים אף הוא ואמר: אני משוכנע כי מדובר באנשים מחוץ לעיר, המבקשים לפגוע במרקם החברתי הייחודי של רחובות. רחובות היא עיר המסמלת יותר מכל כבוד הדדי, סובלנות וחיים משותפים, בעיקר בזכות האוכלוסייה המגוונת שבה. לכן, חשוב לי לגנות באופן חד וברור כל פגיעה ברגשות האחר — גם כאשר מדובר במחאה. חופש הביטוי הוא עיקרון יסוד בדמוקרטיה, אך גם לו יש גבולות: גבולות של כבוד, של אנושיות, של אחריות ושל מוסר. אין בו כדי להצדיק פגיעה ברגשות הזולת, בוודאי שלא באמצעות שימוש בסמלים דתיים לרמיסת אמונה, על אחת כמה וכמה בחג הפסח שהוא חג המסמל אחדות".
עוד הוסיף דיל ואמר: "האירוע שאירע הבוקר, סמוך לביתה של השרה סילמן — שהיא לפני הכל תושבת העיר — חוצה את הגבול הזה. מחאה — כן. ביזוי אמונתו של אחר — בשום אופן לא. אני משוכנע כי מדובר באנשים המגיעים מחוץ לעיר, המבקשים לפגוע במרקם החברתי הייחודי שאנחנו שומרים עליו כאן ברחובות. בימים בהם השיח הציבורי סוער ומלא במחלוקות, דווקא אז מוטלת עלינו האחריות להנמיך את הלהבות, לבחור בכבוד, ולהתעקש על סובלנות. רק כך נוכל להמשיך לחיות כאן יחד — ורק כך ננצח".
דיל ציין כי הוא נמצא בקשר עם סגן מפקד תחנת רחובות, רפ"ק רן כהן, על מנת לוודא שהגורמים לאירוע יאותרו, וכי כל הצעדים הנדרשים יינקטו כדי לשמור על הסדר הציבורי ועל המרקם החברתי של העיר.