לאחר עבודה מואצת של צוותים מקצועיים משני הצדדים, הגיעה בשבוע שעבר לפתרון המחלוקת בין עיריית רחובות למכון ויצמן בנושא עדכון שומת הארנונה. השיחות התקיימו בדרך של גישור, ובסופן נחתם הסכם אשר מסדיר את תעריפי הארנונה לשנים אחורה וקדימה. ראש העיר מתן דיל, נפגש כבר בתחילת הקדנציה עם נשיא מכון ויצמן פרופ' אלון חן, והשניים סיכמו לפעול בשיתוף פעולה באופן שייטיב עם העיר רחובות כולה.
2 צפייה בגלריה
(מכון ויצמן | צילום: אבי מועלם )

במסגרת ההסכם שנחתם, התחייבה הנהלת מכון ויצמן לשלם לעיריית רחובות סכום של 41 מיליון שקלים עבור עדכון שומה לאחר בדיקה של מדידה עדכנית, וסכום נוסף של 9.2 מיליון שקלים תוספת תשלום קבועה לשנה, החל משנת 2025 ואילך.

קראו גם:

כזכור, דיל נכנס לתפקידו בחודש אפריל האחרון, והעירייה הייתה בגירעון מצטבר של 300 מיליון שקלים בתוספת גירעון שנתי שוטף, שכבר בחציון הראשון של שנת 2024, עמד על 44 מיליון שקלים, עקב ההוצאות השוטפות וגזרות הממשלה כגון חוק המטרו, קרן הארנונה, והסכמי שכר. הצפי היה לסיים את השנה בגירעון של 130 מיליון שקלים נוספים, דבר שהיה מביא את העירייה לקריסה כלכלית.

2 צפייה בגלריה
מתן דיל
מתן דיל
"רואה חשיבות רבה בחיזוק היחסים". מתן דיל
(שרון גבאי)

דיל אישר תקציב שהסתכם בגירעון שנתי של 50 מיליון שקלים בלבד, ויצא לדרך עם תכנית התייעלות שכללה צמצום הוצאות. ההסכם שנחתם עם מכון ויצמן, מצמצם דרמטית את הגירעון השנתי הצפוי ומקרב את העירייה ליעד שהציב ראש העיר.
"קבעתי את היעד הבלתי ישים וחסר ההיגיון הזה, לאחר שהעמקתי ולמדתי את הנושא, כתבתי תכנית עבודה, והבנתי שזאת הדרך היחידה להבריא את העירייה ולהציל אותה מקריסה", טען דיל.
ראש העיר התייחס גם לשיתוף הפעולה עם מכון ויצמן: "אני רואה חשיבות רבה בחיזוק היחסים עם מוסד חשוב זה, המדורג במקום ה-10 בעולם ומהווה מקור גאווה עירוני, יחסים שיהוו כר פורה לשיתופי פעולה עתידיים שייטיבו עם התושבים. אני נחוש להבריא את העירייה באמצעות שיתופי פעולה והסכמים נוספים שנרקמים בימים אלה ויהוו מקורות הכנסה נוספים".