האזעקות גובות מחיר כבד. 150 ילדים ממתינים לטיפול רגשי "בחווה של דני". דני סטירין יזם ובעלים של החווה מספר על הזינוק במספר הילדים שזקוקם לטיפול בחרדות באמצעות בעלי חיים ואומר: "הטיפול עם בעלי החיים בחווה, נותן לילדים כלים להתמודדות עם המצב הבטחוני, האזעקות והחששות".
"החווה של דני" במושב סתריה ליד רחובות, המוכרת על ידי משרד הביטחון כחוות חוסן, מטפלת בילדים ונוער באמצעות בעלי חיים. כיום ממתינים 150 ילדים לטיפול בחווה, כאשר 125 מתוך 250 המטופלים הקיימים סובלים מחרדה בעיקר עקב האזעקות.
העבודה עם בעלי החיים בחווה של דני, מספקת מענה יעיל במיוחד לילדים מתחת לגיל 4, שכן בגיל זה קשה להם לבטא את רגשותיהם במילים. הליטוף, המשחק והטיפול בבעלי החיים, מספקים תחושת ביטחון וקרבה, ומפחיתים את תחושת החרדה שנוצרה בעקבות אירועי המלחמה. ענף בעלי החיים הקטנים בחווה כולל חולדות חכמות, עיזים רגועות, ארנבונים וכלבים, וכן שהייה עם סוסים ורכיבה טיפולית.
קראו גם:
סטירין, היזם והבעלים של החווה מספר: "אנחנו מבינים שהטיפול הרגשי הוא תהליך שמצריך זמן ולא ניתן להסתפק במענה שטחי. באמצעות העבודה עם בעלי חיים, אנחנו מענקים לילדים את הכלים הנדרשים להם כדי לעבד את החוויות הקשות שהם חווים בעקבות האזעקות והמצב הבטחוני. החיבור הבלתי אמצעי עם בעלי החיים מאפשר להם לבטא את עצמם בצורה טבעית, ובכך מסייע להם להתמודד עם החרדות ולפעול מתוך תחושת ביטחון".
סטירין בן 55 היה עד לפני כמה שנים איש עסקים מצליח, למרות ההצלחה, החליט אחרי שאביו נפטר לחשב מסלול מחדש. הוא רכש חלקת אדמה והקים יחד עם אשתו חווה טיפולית.
בחווה מדגישים כי חלה עלייה משמעותית בכמות הילדים הזקוקים לטיפול רגשי מאז המלחמה. וכי הטיפול בגיל הרך חשוב מאוד, שכן חשיפה לאירועים טראומטיים בגיל זה עלולה להשפיע על התפתחותם הרגשית של הילדים בעתיד.
איך זה בעצם קורה?
"הטיפול בחווה מתמקד בוויסות רגשי, שהוא קריטי להתמודדות עם חרדה ופוסט טראומה. לדוגמה, התבוננות בתגובת בעל חיים למצבי סטרס, מאפשרת לילד לזהות את תגובותיו שלו וללמוד כיצד לווסת אותן".
ג'ני סטירין, הפסיכולוגית האחראית בחווה: "האזעקות, בהיותן פתאומיות ולא צפויות, גורמות לחרדה בקרב ילדים, שחווים חוסר שליטה וחוסר ודאות. הטיפול בחווה מסייע להם להתמודד עם תחושות אלו ולפתח כלים לוויסות רגשי ולבניית תחושת ביטחון".