בלב התביעה, שהוגשה בימים אלה לבית המשפט, עומדים ימי הרחצה בבריכת השחייה במרכז הנופש שבמכון ויצמן. לדברי התובע בבריכה במקום מוקצים ימי רחצה המיועדים אך ורק לנשים, אך לגברים לא ניתנת אפשרות כזו.
1 צפייה בגלריה
מכון ויצמן | צילום: אבי מועלם
מכון ויצמן | צילום: אבי מועלם
מכון ויצמן | צילום: אבי מועלם
הבקשה לאישור התובענה הייצוגית הוגשה בעקבות מקרה שהתרחש בדצמבר 2017. תושב רחובות הגיע למרכז הנופש שבתוך מכון ויצמן, ורכש כרטיס אורח בעלות של 60 שקלים. הוא ישב ללמוד על המדשאה, אך כאשר ביקש להיכנס לבריכה נאמר לו שהרחצה מותרת רק לנשים מהשעה 14:00 ועד 15:00. כששאל מדוע לא נאמר לו דבר בזמן רכישת הכרטיסים, לטענתו נענה בתשובה שכך נקבע בתקנון ו"זה מה יש".
האיש עזב את המקום בלי להיכנס לשחות, אך החליט להגיש תביעה, ואף לבקש להפכה לתביעה ייצוגית.
בתביעה הוא טוען שהבקשה הגיעה על מנת "לרפא התנהגות פסולה אשר מפלה בין נשים לגברים תוך שהיא קובעת הנחיית 'רחצה נפרדת' לנשים פעמיים בשבוע כאשר מנגד לגברים לא קיימת רחצה נפרדת". בתביעתו הוא מוסיף ושואל: "ממה שונה לצורך העניין, גבר בין אישה בזכות להיכנס לבריכה? מדוע נשים יכולות להיכנס לשחות בבריכה בכל שעה שהקאנטרי פתוח, ואילו זכותם של הגברים מוגבלת?".
בכתב התביעה הוא טוען שמדובר בתנאי מפלה ומשפיל, היוצר לדבריו תחושת קיפוח, אי נוחות, השפלה, כעס, עלבון, תסכול ועוגמת נפש עבור גברים וילדים המבקשים לשחות באותן שעות. יש לציין שעל מנת שתביעתו תהפוך לייצוגית היא צריכה להיות מאושרת ע"י בית המשפט.
ממכון ויצמן נמסר בתגובה: "מרכז הנופש יגיב לכל הטענות בביהמ"ש ולא מעל דפי העיתון".