הם עברו את הזוועות הקשות ביותר, כאלו שלא ניתן לדמיין בכלל. הם הצליחו לשרוד את האתגרים הקשים ביותר כבר בגיל ילדות, במקרים רבים כשהם לבדם לגמרי. אחרי הכל הם הצליחו לעלות לישראל ולהקים בה בית- אבל הרבה מניצולי השואה עדיין מתמודדים עם קשיים רבים.
לא אחת מתפרסמות ידיעות על מצבן הכלכלי העגום של ניצולי השואה, אבל זו לא הבעיה היחידה. רבים מהם נותרו ללא קרובים אחרי המלחמה, ולא כולם זכו להקים משפחה בישראל. בסופו של דבר, ממחקר שנערך ע"י מכון ברוקדייל עולה כי 40% מהניצולים מדווחים על תחושת בדידות: נתון כואב, אבל בר טיפול.
כדי לתת מענה לאותם ניצולים שנותרו לבדם, בימים אלה יוצא לפועל ברחובות פרוייקט חדש שמטרתו להפיג את בדידותם, ולחבר בין הדורות. הרשות לזכויות ניצולי שואה במשרד האוצר בשיתוף ג'וינט ישראל-אשל ובהפעלת עמותת מטב יוצאות במיזם ארצי נרחב וראשון מסוגו.
1 צפייה בגלריה
רוצים מישהו שיקשיב | המחשה: שאטרסטוק
רוצים מישהו שיקשיב | המחשה: שאטרסטוק
רוצים מישהו שיקשיב | המחשה: שאטרסטוק
המיזם הארצי להפגת הבדידות בקרב ניצולי השואה מתחיל כעת את פעילותו ברחובות, והחל בגיוס של מתנדבים. לא מדובר במשימה של מה בכך: המתנדבים שיאותרו ויתקבלו לפרויקט, יתבקשו להתחייב להתנדבות ארוכת טווח.
ההתנדבות תכלול מפגש שבועי אחד לפחות, למשך שעתיים עם ניצול/ת שואה. לפני כן, יעברו המתנדבים הכשרה ייעודית שבה יקבלו את הכלים למפגשים הללו. המתנדבים יעבירו את הזמן המשותף עם ניצולי השואה, יתמכו בהם, ויזכו לשמוע את הסיפורים ממקור ראשון- כל עוד יש להם הזדמנות לכך.
במסגרת פרויקט "המערך התומך", שפועל בפריסה ארצית, יינתן מענה ותמיכה חברתית לכ־5,000 ניצולי שואה.
ראש עיריית רחובות, רחמים מלול, בירך על הכנסת הפרויקט לעיר: "התכנית תסייע לנו להפיג את בדידותם של ניצולי השואה תושבי העיר. אנו נמשיך ונעשה כל שביכולתנו למען אוכלוסייה יקרה זו, ואני מזמין אתכם לקחת חלק ולהתנדב בפרויקט חשוב זה."
"מדובר בפרויקט ראשון מסוגו, מבחינת היקף הפעילות שלו, אשר ייטיב עם ניצולי השואה", אמר השבוע ליאור שטרסברג, מנכ"ל עמותת מטב. "יש כאן הזדמנות עבור כולנו לעשות משהו משמעותי, ולכן אנו קוראים לתושבי רחובות לפנות אלינו ולהצטרף למערך המתנדבים בפרויקט לאומי חשוב זה".
מעוניינים להתנדב? התקשרו למוקד המתנדבים: 077-8994140