לא מעט דובר על בית הכנסת שנבנה בשכונת אחוזת הנשיא ועל מאבק התושבים שעתרו לבית המשפט וניסו לעצור הקלות שהובילו לכך שבית כנסת שבתחילה היה מיועד להיות בשטח 200 מ"ר הפך למבנה ענק של 900 מ"ר. כעת, תושבי רחובות המדע, השכונה הצמודה, חוששים שדבר דומה יקרה גם בשכונה שלהם, נוכח הצהרת בית המשפט שיש לנצל את השטח עד תום, זאת למרות שבהקצאת השטח הותרה בנייה של 200 מטרים בלבד.
1 צפייה בגלריה
בית הכנסת שנבנה באחוזת הנשיא
בית הכנסת שנבנה באחוזת הנשיא
בית הכנסת שנבנה באחוזת הנשיא
( צילום פרטי)
קראו גם:
ברחובות המדע מתוכנן להיבנות בית כנסת של חב"ד, ההקצאה לבית הכנסת כבר בוצעה מזמן וגם תוכניות הבנייה הוגשו ואושרו כבר לפני שנתיים. אלא שהתושבים גילו לאחרונה שבדומה לאחוזת הנשיא, גם במקרה של בית הכנסת שלהם, התבקשו הקלות, והם מתכוונים לערער.
"כל הזמן הרגיעו אותנו שזה יהיה מבנה קטן של שתי קומות. באחוזת הנשיא התושבים גילו שההיתר הוא הרבה יותר משתי קומות, הוא גם קומת מרתף וגג עם פרגולה ולכן קמה הצעקה, אנחנו חוששים שהולכים לעשות לנו פה בדיוק אותו דבר", מספר תושב השכונה גיל הינדי. "עד עכשיו זה היה חשש, כשהגיעו התוכניות ראינו שזה אמיתי. ברחוב יהודית בירק מתוכנן מרתף של כיתות לימוד, היכל תפילה, עזרת נשים ומעל זה הבנתי שרוצים לעשות גג עם פרגולה, שתמיד אפשר לסגור ולהפוך אותה למשהו ובדרך כלל זה משמש לאירועים וכנסים".
לדבריו, אם מסתכלים על מדריך משרד הפנים להקצאת מבני ציבור, המבנה שנבנה כעת באחוזת הנשיא מיועד ל־400 איש, בעוד שמבדיקה שהם ערכו, עולה לטענתם כי אין יותר מ־20 איש ביומיום. "המטרה של התושבים היא שייבנה בשטח משהו שתואם את צורכי הציבור בשכונה, ולא רק הציבור הדתי, כשהשכונות הן שכונות שלא מוגדרות דתיות. לפחות אל תבנו לנו מפלצת שתיצור הפרעה לשכנים. אנחנו נתנגד להקלות".
מהעירייה נמסר בתגובה: "אם יוגשו התנגדויות הן ידונו בוועדה כמקובל".
מהנהלת חב"ד נמסר: "בית חב"ד בשכונת המדע פועל כבר עשור למען כלל התושבים בשכונה באהבת ישראל גדולה. תוכנית בית הכנסת שהינה 2 קומות כוללת גם אופציה להרחבה עתידית עם הגידול המתמיד בחברי הקהילה. וזאת בהתאם להחלטת בית המשפט במקרה דומה בשכונה קרובה שיש בזה משום ניצול מיטבי של המקום כפי רצון העירייה.
"חשוב לציין שאין שחר בכוונה להקים כולל במקום. בית הכנסת נועד לשרת את תושבי השכונה בלבד ולענות על הצרכים שלהם ובשום צורה לא לייבא אנשים מבחוץ, לא לכולל ולא לשום פעילות אחרת. חשוב לזכור שכלל עלות בניית בית הכנסת הינה מתרומות תושבי השכונה, דבר המעיד באופן ברור על רצון התושבים בשונה מהשיח שמנהל קומץ תושבים.