הפארקור אומנם הפך לתחביב אתגרי אצל בני נוער, אבל הוא טומן בחובו לא מעט סכנות. אתמול (ראשון) הגיע נער בן 17 מרחובות למיון במרכז הרפואי קפלן כשהוא סובל מחתך ביד. לדבריו, במהלך זינוק פארקור בין בניינים, ידו פגעה בחלון והגיד המיישר בידו נחתך.
קראו גם:
הוא נבדק על ידי אורתופד, והועבר לחדר הניתוח, שם בוצעה בו תפירה של הגיד המיישר בידי ד״ר אמיר אורון וד״ר שאדי צאלח מצוות היחידה לכירורגיה של היד בבית החולים.
ד"ר אורון, מ״מ מנהל היחידה לכירורגיה של היד במרכז הרפואי קפלן: "השתתפות בפעילות אתגרית היא אמנם מהנה, אך עלולה להיות מסוכנת. המטופל יידרש לשיקום כף יד וריפוי בעיסוק. מדובר בתהליך שיארך כשישה שבועות בשלב הראשון, כאשר בתחילה יעבור ייצוב של היד בסד גבס, ומאוחר יותר יומר סד הגבס בסד פלסטי ויתחיל תהליך שיקום מתמשך של החזרת היד לפעילות".
עוד הוסיף ד"ר אורון כי, "לאחרונה אנו נתקלים בעלייה במספר הפציעות הנובעות מפעילות אתגרית, בדגש על פעילות מסוג פארקור, שזכתה להערכה בעקבות תוכניות טלוויזיה פופולאריות. תוכניות אלו, ובראשן נינג'ה ישראל, מהוות מודל לחיקוי ומושכות צעירים רבים לתחום הספורט האתגרי, ולעיתים לניסיונות לבצע פעילות אתגרית אשר אינה תואמת את יכולתם הפיזית והמנטלית של הנוטלים בה חלק. גם פעילות אתגרית מכל סוג שהיא מחייבת התאמה והשגחה, וצריכה להתבצע באופן מוסדר על מנת להימנע מפציעות מיותרות ומתהליכי שיקום ארוכים".
כל העדכונים - חדשות רחובות