תוכנית חדשה לניקיון העיר רחובות יוצאת לדרך. ועדת המכרזים שהתכנסה השבוע בחרה שלוש חברות ניקיון חדשות לעיר בכפוף לקריטריונים מחמירים במיוחד.
במסגרת המכרז, תחולק העיר לשלושה אזורי ניקיון, כאשר על כל אזור תהיה אמונה חברה נפרדת. כל אחת מהחברות שניגשו למכרז עמדה בתנאי סף גבוהים, ונדרשה להציג יכולות ניקיון מרשימות לצד אמצעים טכנולוגיים מתקדמים, בין היתר, לניקוי מדרכות וכבישים. החברות הנבחרות צפויות להתחיל את עבודתן במהלך החודש הקרוב.
קראו גם:
לראשונה ברחובות, הוכרע מכרז הניקיון על בסיס איכות ולא על בסיס מחיר. קריטריון חשוב נוסף שהוצב עבור החברות שהשתתפו במכרז ומציג תפיסה חדשה של ניהול - העדפת מכונות, משאיות, ריינג'רים, טרקטורונים ועוד על פני כוח אדם הכרוך בעלויות רבות ולרוב יעיל הרבה פחות.
במסגרת תנאי המכרז, תוכל עיריית רחובות להפעיל קנסות ואכיפה משמעותית נגד חברה נבחרת שלא תעמוד באמות מידה גבוהות של ניקיון ובנוסף, בכדי להבטיח את יעילות החברות שנבחרו, הוחלט על הקמתו של חדר בקרה ופיקוח בעירייה, שעיקר עבודתו תהיה לאכוף את העמידה בתנאי המכרז ולשלוט באיכות ורמת הניקיון של העיר.
החברות שנבחרו מתארגנות בימים אלה לתחילת העבודה, וצפויות להיכנס לפעולה במהלך החודש הקרוב.
בעירייה מדגישים כי מפתח ההצלחה של המהלך החדש טמון גם במעורבות קהילתית פעילה. לצד המערך המקצועי, תידרש הירתמות של התושבות והתושבים, ובפרט של נאמני הניקיון העירוניים, אשר יהוו זרוע משמעותית בשמירה על חזות העיר. במקביל, תוביל העירייה מהלך הסברתי מקיף במוסדות החינוך ובקהילה, מתוך הבנה כי שינוי אמיתי מתחיל בחינוך ובשיתוף פעולה של כלל הגורמים בעיר.
ראש העירייה, מתן דיל: "הגענו לרגע האמת ואנחנו יוצאים לדרך חדשה בניקיון העיר. מכרז הניקיון החדש עליו עמלנו במשך תקופה ארוכה, שונה מכל המכרזים שהיו ברחובות בעבר. המכרז מחלק את העיר לשלושה אזורי ניקיון, מחייב את הקבלנים להשתמש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים ומעבר לכך, כולל סעיפים ברורים המתייחסים למערך פיקוח הדוק הכולל קנסות כבדים לקבלנים שלא יעמדו בהתחייבויותיהם. תודה לחברי ועדת המכרזים על העבודה המעמיקה שנעשתה בהכנתו ואישורו של מכרז חשוב זה".
סגן ראש העירייה ומחזיק תיק חזות העיר, זהר בלום: "היציאה למכרז החדש היא אבן הדרך הגדולה שלנו וחלק ממגוון פעולות ופתרונות שאגף חזות העיר מוביל לקראת שיפור ניכר ברמת הניקיון. מרכיב הפיקוח והאכיפה מבטיח שבמידה וקבלן יתרשל חלילה בביצוע עבודתו, הוא יידרש לשלם כסף לעירייה ובכך הכסף יחזור לקופה הציבורית וישרת את תושבות ותושבי העיר".