מיזם מיוחד, הכולל שילוב של קשישים - דיירי בית הדיור המוגן נווה עמית ברחובות - בפעילות בחוות הסוסים הטיפולית "חוות דני" שבמושב סתריה הסמוך לעיר, צובר בימים אלה תאוצה וזוכה לשבחים רבים.
מי שעומד מאחורי היוזמה המרגשת, המפורסמת כאן לראשונה, הוא דני סטירין, המקים והבעלים של חוות דני, הפועלת מזה למעלה מעשור בשטח המועצה האזורית גזר.
סטירין, איש עסקים לשעבר, הקים את החווה מתוך רצון לחבר אנשים, כולל כאלה בעלי צרכים מיוחדים, אל הטבע, אל בעלי חיים, ואל השקט הפנימי.
החווה החלה לפעול כחווה לרכיבה טיפולית לילדים ומבוגרים, והפכה בשנים האחרונות לבית לאלפי אנשים, מעין כפר שיקומי-הוליסטי לאוכלוסיות רבות: ילדים בעלי צרכים מיוחדים, נוער בסיכון, נשים שחוו תקיפה מינית, הלומי קרב ועוד.
לפני מספר חודשים חשב סטירין שהגיע הזמן לחבר לחווה מגזר שטרם הגיע אליו - אוכלוסיית הקשישים, ומשם, הדרך אל נווה עמית היתה קצרה.
"אני מאמין בכל ליבי שכולנו רוצים להתחבר למקור של הכל, אל הטבע, אל בעלי החיים", אומר סטירין ומסביר: "יש מבוגרים רבים שסובלים מבדידות, דיכאון ודימנציה, וחשבתי שיהיה נכון לחבר אלינו קשישים, להוציא אותם ממעגל הבדידות, מהסלונים הסגורים, החדרים הקטנים".
על החיבור עם נווה עמית מספר סטירין: "סבתא שלי, בשנתיה האחרונות, הייתה דיירת שם, ויש לי רגש כלפי המקום, אז יצרתי קשר עם אפרת רינגל, מנהלת תחום התרבות בנווה עמית, הזמנתי אותה לחווה, פיתחנו את הרעיון, ביצענו פיילוט וראינו שזה פותח את הלב לכולם".
ואכן, מאז אותו מפגש ראשוני לפני מספר חודשים, החלו אנשי בית הדיור המוגן, חברי צוות וכמובן עשרות קשישים, להגיע מדי שבוע או שבועיים אל החווה.
"אנחנו מתחילים בקבלת פנים של הצוות שלנו, שמקבל את הקשישים ואת הצוות שמגיע איתם, וזה תמיד מתחיל בצפייה בעדר גדול של סוסים שרץ ומעביר את האנרגיה, זה פותח את הלב", מספר סטירין. "אחר כך אנחנו משקיעים זמן במעגל היכרות, שהוא משמעותי, כי תמיד הקשישים מעלים זכרונות ילדות, ומשתפים בתחושות שלהם. כל אחד לוקח את זה לסיפורים על הבית, השואה, תקומת המדינה, ולמעשה יש פה קבוצת תמיכה".
לאחר מעגל ההיכרות, עוברים הקשישים בתחנות שונות בחווה, ומסייעים לפעילות בתחומה, בין השאר בהאכלת עזים בחלב באמצעות בקבוקים, ברחיצת סוסים, ובטיפול בבעלי חיים אחרים החיים בחווה.
כל מפגש שכזה, אומר סטירין, מסתיים בטקס קבוע ומרגש.
"יש לנו עץ משאלות, והזוגות - מתנדב משלנו וקשיש - מכניסים לתוך מבחנה את המשאלה שהביע הקשיש, ותולים את המבחנה על העץ", הוא מספר.
קראו גם:
על התחושות שמלוות את הפעילות אומר סטירין: "זו פעילות של שעתיים וחצי, שפותחת את הלב ומשאירה מקום להרבה דברים אחרים. קורים פה הרבה דברים מרגשים, וכולנו שמחים מאוד על כך".