החברה להגנת הטבע פנתה לעיריית נס ציונה בדרישה לפעול להפסקת הפגיעה בבית גידול נדיר בעיר שנמצא בסכנת הכחדה "ותעצור את עבודות מילוי הקרקע ופסולת הבניין המתבצעות ללא היתרי בנייה וללא תכניות מאושרות".
2 צפייה בגלריה
הפסולת בשלולית החורף של נס ציונה
הפסולת בשלולית החורף של נס ציונה
הפסולת בשלולית החורף של נס ציונה
(צילום: הדס מרשל ברוך)

בשטח העיר נס ציונה קיימת ביצת עיינות המוצפת בחורף ומתייבשת בקיץ. על פי החברה להגנת הטבע, בסקר בוטני שנערך בשטח לפני כעשור על ידי מומחה בתחום, נקבע כי מדובר באחד המקומות האיכותיים ביותר במרחב שורק. בסקרים בשטח נמצאו אלפי פרטים של צמח עיריוני צהוב, נרקיסים, מינים בסכנת הכחדה ומינים נדירים.

קראו גם:

למרות חשיבות המקום, הביצה סובלת באופן קבוע מהשלכת פסולת בניין ומרעיית כבשים בשטח. על פי התלונה שהגישה החברה להגנת הטבע בשלושת החודשים האחרונים ניתן לראות עלייה בתדירות השלכת הפסולת שהופכת על פי דיווחי תושבים למפגע יום יומי.

2 צפייה בגלריה
שלולית החורף עיינות בזמנים טובים יותר
שלולית החורף עיינות בזמנים טובים יותר
שלולית החורף עיינות בזמנים טובים יותר
(צילום ארכיון : אבי מועלם)

"חלק גדול משטח הבריכה כוסה בפסולת גרוסה במטרה לעלות את גובה הקרקע. בנוסף ניתן לראות בלב השטח (ולא בשוליים כפי שהיה בעבר) ערימות גדולות של פסולת בניין, ערימות קרקע פזורות ואף הגבהה משמעותית של כ3- מטר של שביל הגישה על ידי פסולת בניין. מדובר במהלך המתבצע ללא הליך תכנוני מסודר, ובניגוד לחוק", לשון המכתב עליו חתומה רכזת שמירת טבע בחברה, הדס מרשל ברוך.
עוד טוענת החברה להגנת הטבע, כי פעולה זו גורמת לנזק אקולוגי ומחריפה את בעיות הניקוז במרחב. בנוסף, יש עדויות לנסיעת רכבי שטח על ערימות העפר, דבר המהווה סיכון וסכנה בטיחותית.
"אנו פונים אליך, כיו"ר הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה, כי תעצור את עבודות מילוי הקרקע ופסולת הבניין המתבצעות ללא היתרי בנייה וללא תכניות מאושרות, ותפעל להשבת המצב לקדמותו בכדי שבית הגידול הנדיר יוכל להמשיך לתפקד אקולוגית וכמוקד טבע וטיילות", דורשת החברה להגנת הטבע.
תגובת עיריית נס ציונה תתפרסם כשתתקבל.