כבר יותר מעשור שבימת הנוער מעלה מדי חנוכה מחזמר מושקע. בגלל הקורונה, עוברת על החניכים ועובדי הבימה שנה מוזרה, אך הם מצאו פתרון שיאפשר להם לחדד את יכולות המשחק שלהם ולהנגיש לעיר את מאחורי הקלעים של המקום בו צומחים שחקנים גדולים.
1 צפייה בגלריה
נערכים באולפן
נערכים באולפן
נערכים באולפן
(צילום באדיבות בימת הנוער)
קראו גם >>>
מי שמכיר מעט את הלך הרוח בבימה יודע שבמיוחד לקראת חנוכה, אך גם בשאר ימות השנה, מדובר בבית שני לחניכים הרבים שנמצאים בו.
עידו וייל (17), חניך בימת הנוער מזה 12 שנה, שגילם בשנה שעברה את אנדרסן במחזמר "הנסיכה של אנדרסן", יוביל השנה את ההנחיה של אולפן בימת הנוער שישדר בכל יום תוכנית טוק שואו, בה יתארחו שחקני דמויות מרכזיות ממחזות זמר של הבימה לאורך השנים.
"הקמנו בבית הנוער אולפן שלא יבייש אף סט צילומים, שם צילמנו את כל כתבות השטח והמערכונים, ובחמשת ימי השידור תהיה הצצה למה שקורה מאחורי הקלעים במחזמר", אומר וייל ומסביר שמה שאנשים רואים הוא מוצר מוגמר על הבמה, והשנה ישנה הזדמנות, בגלל הקורונה, לראות איך המוצר המוגמר נבנה.
וייל מספר שהוא לא זוכר את חייו ללא תקופת חזרות ותרופות לקול, "אבל הנה נכנס האולפן ואנחנו מקבלים אותו בחיבוק ואהבה. העניין שאין מחזמר קופץ לנו בסטורי, יש התראות על איפה היינו בשנה שעברה ואיפה אנחנו היום, וזה מעלה לנו דמעות", הוא מספר. פתרון נוסף שנמצא הוא חזרות על הפקות מרחוק בקבוצות מצומצמות, בעבודה עצמאית.
"אנחנו נפגשים במתנ"סים ובבתים, ובעצם עושים הפקה בעצמנו לבד. חניך מכיתה י"ב מביים, אני עושה כוריאוגרפיה ועוד חברה מפיקה, כשהמטרה היא שהמחזות האלה יעלו בין הסגרים", מסביר וייל.
ז'ק זרביב, המנהל האמנותי של בימת הנוער, מסביר שהבימה כרגע סגורה לפעילות, והשנה, כדי לאפשר לחניכים להמשיך לנשום תיאטרון, ניתנה להם האפשרות לביים את עצמם, לא בבימה הנוער עצמה. "חוץ מאישור המחזה ומי משתתף, כדי שלא יהיו כפילויות, אנחנו נותנים להם לעבוד, ואנחנו מקווים שכשנוכל לחזור נוכל לתת להם במה נאותה", אומר זרביב.
זרביב מסביר שבימת הנוער לא מבוססת רק על מחזמר החנוכה, אלא על קבוצות תיאטרון רבות לכל הגילאים שפועלות כל השנה, "זה לא רק תיאטרון, זו חוויה חברתית, ובגלל זה הבור שנפער הוא עצום".