עמותת אקים בשיתוף האקדמיה לאחיות - קמפוס קפלן, השיקו השבוע מכללה תעסוקתית חדשה להכשרת אנשים עם מוגבלות לעבודה במערכת הבריאות. מכללה זו מצטרפת ל-9 מכללות אקים קיימות, המכשירות אנשים ונשים עם מוגבלות להשתלבות בשוק העבודה בתחומים שונים (חינוך, ספורט, קולינריה), בכל רחבי הארץ.
התכנית הינה שנתית וכוללת חמישה ימי לימוד שבועיים בקמפוס קפלן ברחובות. הלימודים כוללים תכנים מונגשים ומותאמים שיאפשרו לבוגרים שילוב מיטבי בעבודה בבתי חולים ובשוק העבודה בכלל. תכנית הלימודים כוללת היכרות ראשונית עם עולם הבריאות, עזרה ראשונה בסיסית, מניעת זיהומים, ניהול סיכונים, מתן שירות למטופלים, הכרות עם מחלקות בית החולים, פיתוח כישורים ומיומנויות הנדרשים לעולם התעסוקה – תקשורת מקצועית ועבודת צוות, מיומנויות מחשב ועוד.
קראו גם:
כבר במהלך הלימודים, יתנסו הלומדים בעבודה מעשית במתארים שונים בבית החולים, במעבדות, בשירות לקוחות, מחשוב, אספקה סטרילית ועוד, תוך התאמת מתאר ההתנסות לכל לומד, לצרכיו, יכולותיו וכישוריו הייחודיים. במהלך הלימודים ובסופם, יקבלו הסטודנטים ליווי ותמיכה מקצועיים מצוות אגף התעסוקה והפנאי של אקים.
ד"ר הילה תם מנהלת כללית האקדמיה לאחיות קמפוס קפלן: "צוות האקדמיה והלומדים שלנו ייקחו חלק בהוראה והעברת התכנים למשתלמים בהתאמה לקהל היעד. מעבר לערך החברתי המגולם בפרויקט אני מאמינה שהחשיפה של הלומדים שלנו לאוכלוסייה זו, מתן כלים לשיח, הדרכה וליווי, עוד בתקופת הלימודים, הינה חוויה מעצימה ומלמדת, אשר בעקבותיה האחים והאחיות של המחר ינהלו בהצלחה את הקשר הטיפולי עם אוכלוסייה זו בבית החולים ובקהילה ויובילו אותם למצוינות ומנהיגות מקצועית ואישית.
"ההכשרה המעשית מהווה נדבך נוסף עבור המשתלמים, אך גם עבור צוותי בית הספר. צוותים במתארים שונים במרכז הרפואי, יקבלו את המשתלמים להכשרה מעשית. לאורך כל ההכשרה יתקיים ליווי ותמיכה עבור הצוותים להתמודדות עם אתגרים שיעלו. אין ספק לי כי כל המעורבים בתכנית ייתרמו ברמה האישית והמקצועית תוך הפריה הדדית ותרומה משותפת".
סיגל פרץ יהלומי, מנכ"לית אקים ישראל: "שיתוף זה יאפשר לאנשים עם מוגבלות להרגיש שייכים ולמצות את הפוטנציאל שלהם, אך גם יתרום רבות לחברה כולה שתיהנה מעובדים ראויים שיעברו הכשרה איכותית. שיתוף הפעולה המבורך עם האקדמיה לסיעוד של הכללית, מאפשר לנו לפתוח דלת עבור האנשים בהם אנו תומכים, לעוד תחום משמעותי ומרתק – תמיכה במערכת בריאות – ולהרחיב עבורם את אפשרויות השילוב בשוק העבודה".




