כבר שנים רבות שבימת הנוער מצמיחה שחקנים ואמנים ידועים המשתלבים בתעשיית הקולנוע, התיאטרון והבידור, בהם דני רובס, דניאל גד, אקי אבני, בן יוסיפוביץ , דניאל מורשת ובוגרים נוספים.
לרשימה המכובדת מצטרפת השחקנית שיר שאלתיאל (27), בוגרת בימת הנוער, שמופיעה במחזה המקורי "הבשורה" של תיאטרון דימונה.
המחזה נכתב על ידי אורי וידיסלבסקי, היוצר, הבימאי והמנהל האמנותי של התיאטרון, בשיתוף בת זוגתו נעמה שפירא, שחקנית ודרמוטרגית.
קראו גם:
שיר שאלתיאל למדה במגמת מחול בקציר והשתתפה במקהלה של שלמה גרוניך כשהייתה בת 10. במקהלה התגלתה כזמיר בזכות קולה המיוחד וכעבור שלוש שנים הצטרפה לבימת הנוער. מהר מאוד זיהו שם את יכולות המשחק והשירה, שבזכותם שיר קטפה לא פעם את התפקידים הראשיים.
"התאהבתי בבימת הנוער מהרגע הראשון", היא מספרת, "הרגשתי שם בית ומשפחה עוטפת. אנשי מקצוע כמו אילן גרזי, מנהל בימת הנוער והצוות המקצועי נתנו לנו את התשתית לצמוח ולהצמיח כנפיים".
שאלתיאל למדה משחק בסמינר הקיבוצים אחרי שהתייעצה עם החבר והשחקן בן יוספוביץ ("חזרות", "על הספקטרום") שגם למד שם.
מיד כשסיימה את לימודי המשחק התקבלה לשחק בהצגה "בילבי" של תיאטרון ת"א לצד נלי תגר וציפי שביט.
"מרגע שהתחילה הקורונה, כל התכניות שלי נעצרו", היא אומרת. "את האתנחתא ניצלתי כדי להצטרף לתכנית התרבות "אלול מן המזרח" שבירוחם במסגרת "כולנא", בית למסורת יהודית וזהות מסורתית. יצרתי שם אמנות ומוזיקה והתאהבתי בכלי העוד ובשירה המזרחית".
להצגה "הבשורה" שבה היא משחקת, בחר בה וידיסלבסקי משום שהתרשם, לדבריו, "לא רק מהיכולות והנוכחות של שיר על הבמה, אלא גם מיכולת התנועה והווקאליות הייחודית שלה, המשתלבת בהרמוניה עם סיפור המחזה לצד הקטעים המוזיקליים".
המחזה "הבשורה" מתרחש שבע שנים לאחר פרוץ המגפה שחיסלה שלישי מתושבי כדור הארץ. האנושות המותשת מתמסרת ל"הבשורה", דת המבטיחה חיי אושר שלווים בזכות מחשבה אחידה לכל בני האדם.
מדובר בדרמה אכזרית ומטלטלת הבוחנת מושגי יסוד בקיום האנושי: מהי "תרבות "ראויה" ומהי "מיותרת", עד כמה העבר משחק תפקיד בחיינו ובאישיותנו, מהו גבול האנושיות ומה קורה כשאנחנו הופכים שבויים בתפיסת עולם המוגשת לנו על ידי כוחות בעלי אינטרס השולטים בחיינו.