עוגה קנויה
לעוגה קנויה יש מגוון יתרונות, הרי הם לפניכם:
• חסכון בזמן – בואו נודה על האמת, לשלוף עוגת הבית מהמדף זו כנראה המשימה הקלה ביותר שתתקלו בה.
• חסכון במצרכים – אין צורך לנבור במזווה ולראות אם יש או אין לכם את המצרכים הנדרשים להכנתה.
• אין צורך להתעסק בהכנתה כלל – לא צריך לעשות דבר – רק לשלם ולקחת.
• מגיעה כבר עטופה – כל עוגה שתבחרו, בין אם זו עוגת הבית מהסופר ובין אם זו עוגה קנויה במגדנייה, תגיע עטופה ומוכנה לצאת לדרך – לאן שזה לא יהיה.
• ניתן לקנות מגוון רחב של סוגי עוגות ובמגוון גדלים- העוגות השונות מאפשרות לכם לבחור איזו גודל תרצו – אולי עוגות שמרים בתבנית אינגליש קייק, ואולי דווקא עוגה גדולה ועגולה, אולי עוגת פס בחושה ופשוטה? ואולי עוגה מפוארת עם קרם ושכבות של מוס מפנקות? כשאתם קונים עוגות, אתם יכולים לבחור במה שמתחשק לכם מבלי להתעסק בהכנה שלהן כלל.

1 צפייה בגלריה
עוגה קנויה VS עוגה שמכינים בבית
עוגה קנויה VS עוגה שמכינים בבית
עוגה קנויה VS עוגה שמכינים בבית
(צילום: SHUTTERSTOCK)

כמו שיש לעוגה זו יתרונות יש לה גם חסרונות, הרי הם לפניכם:
• יקרה יותר מאשר כזו שמכינים בבית – אין מה לעשות, אם אתם קונים בחוץ אתם משלמים יותר כסף.
• הטעם נקבע מראש ואין אפשרות לשנות אותו- אם אתם קונים בחוץ אתם מוגבלים להיצע שנקבע מראש מבלי היכולת לשנות אותו.
• הרכיבים קבועים מראש ואין אפשרות לשנות אותם – אם אתם זקוקים למשל לעוגה ללא גלוטן בטעם שוקולד ועל המדף יש רק טעם וניל – אתם בבעיה.
• היא לא תמיד טעימה – זה ידוע שטעמן של עוגות קנויות יכול לפעמים לאכזב, זה משהו שצריך לקחת בחשבון.
• לא ידוע מתי הוכנה – אין אפשרות אמיתית לדעת מתי הוכנה העוגה וכמה זמן היא כבר על המדף. כמו כן, היא מלאה בחומרים משמרים שמאפשרים לה חיי מדף.
עוגה שמכינים בבית
לעוגה שמכינים בבית יש מגוון יתרונות, הרי הם לפניכם:
• היא טרייה – אין כמו עוגה מעשה ידיכם – טרייה, ריחנית וטעימה!
• עשויה מחומרי גלם שאתם בחרתם – כאשר אתם בוחרים את חומרי הגלם הסבירות תמיד שהעוגה תהיה הרבה יותר טובה, מזינה ובריאה מאשר עוגה קנויה.
• טעמה מצוין – אם אתם מכינים, אתם גם יודעים מה אתם מכינים ואיזה טעם יש לה – אין כמו עוגות של בית!
• ניתן להכין איזו עוגה שרק מתחשק- כשאתם מכינים את העוגה אתם יכולים לבחור את הטעם שלה, לשלב בה תוספות ושדרוגים מעניינים ולהשביח את טעמה.
• אפשר לעצב אותה לפי טעמכם – עוגה שאתם מכינים בבית, אתם יכולים גם לעצב בין אם תוסיפו לה קצפת, שכבה של גנאש שוקולד מעולה, שכבה של בצק סוכר, רוטב של קרמל מלוח, שילוב של פירות טריים חתוכים או כל מה שרק תרצו.
• זולה מבחינת עלויות- מה שמכינים בבית עולה פחות מאשר לקנות בחוץ.
כמו שיש לעוגה זו יתרונות יש לה גם חסרונות, הרי הם לפניכם:
• הכנתה גוזלת זמן- כדי להכין עוגה ביתית צריך לפנות לעניין זמן, שלא תמיד יש ברשותנו.
• לפעמים נתקעים בלי אחד המצרכים וזה מעכב את כל ההכנה או מבטל כליל את ההכנה- אם תכננתם להכין עוגה מסוימת ופתאום גיליתם כי אחד המרכיבים המרכזיים חסר לכם – אתם בבעיה.
• לפעמים קשה לשנע אותה ממקום למקום – הם הכנתם עוגת קצפת יפהפייה ואתם צריכים לנסוע איתה באוטו, הדבר עשוי להיות מאתגר במיוחד אם אין לכם כלי שמתאים למשימה.
לסיכום, לשתי העוגות יתרונות וחסרונות שונים, כעת עליכם לבחור מה אתם מעדיפים!

מוגש מטעם: chef-lavan