אין כמו קפה טוב ממכונת קפה איכותית. היום המכונות עושות את רב העבודה ונדמה שכל מה שנשאר זה לבחור בקפסולה שהכי טעימה עבורכם או בהרכב פולי הקפה שבדיוק עונה לטעמכם. יודעי דבר אומרים שדווקא כדאי להחסיר דברים מהקפה – להפחית לאט את כמויות הסוכר והחלב כדי ליהנות מטעמו הנקי והמשובח של קפה איכותי. ובכל זאת, לפעמים הלב כהה למשהו אחר – אולי קפה קר, אולי משהו מרשים לאורחים? כמה טיפים, שדרוגים וגרסאות שאפשר בהחלט להפיק ממכונת הקפה הביתית, במיוחד אם אתם מצוידים גם בבלנדר טוב ליד.

1 צפייה בגלריה
אילוסטרציה
אילוסטרציה
אילוסטרציה
(צילום: pixabay)

איך משדרגים את טעם הקפה ממכונת הקפה?

• שומרים על ניקיון המכונה על כל חלקיה
• משתמשים במים מסוננים
• בוחרת תערובת קפה איכותית
• מקפידים על כמות מים התואמת את כמות הקפה בה משתמשים: ככל שנשתמש ביותר מים הקפה יצא מריר יותר, חמוץ פחות ומימי יותר.
• דואגים גם לחימום הכוס (אפשר למשל למזוג מים רותחים לכוס לפני ששופכים וממלאים בקפה החם)

מה אומר כל סוג של קפה?

• אספרסו קצר – 7 גרם קפה, 30 גרם מים
• אספרסו ארוך – 7 ג' קפה, 45 ג' מים
• אספרסו כפול – 14 ג' קפה, 60 ג' מים
• קפוצ'ינו \ לאטה מקיאטו – שליש חלב חם, מעליו שליש אספרסו, מעליו שליש קצף חלב
• לאטה – מוסיפים אספרסו ארוך לשלושת רבעי כוס חלב חם
• קפוצ'ינו פיורנטינו – ארבעה חמישיות של חלב חם ומעליהן כוס אספרסו ארוך
• מקיאטו – אספרסו ארוך ומעליו כפית קצף חלב
• אמריקנו – אספרסו ארוך בתוספת מים חמים

שדרוגים אפשריים לכוס הקפה הקלאסית

קפה חם
קפה הולך מצוין עם אלכוהול. קחו כוס אספרסו ארוך והוסיפו לו כפית ליקר איכותי, קצת קצפת מעל גם לא תזיק. המלצה שלי על ליקרים שהולכים מצויין עם קפה: קלואה, אייריש קרים, וודקה גם מתאימה במיוחד וודקה ווניל.
אם רוצים בכל זאת קפה נטול אלכוהול, שדרוג מצוין הוא הוספת קוביית שוקולד לקפה קפוצ'ינו או לאטה, ופיזור מעט קקאו או קינמון על קצף החלב. בחרו לכם אחת מקפסולות הקפה שאתם אוהבים – ההנאה מובטחת.
קפה קר
אפשר לשלב את האספרסו המצוין שמכינים במכונת הקפה הביתית במתכוני קפה משוכללים יותר. קחו לדוגמה... את כל עולם הקפה הקר. יש כמה גרסאות לקפה קר – זו בה הקור מגיע כתוצאה מהמפגש עם קרח מרוסק היטב בבלנדר, או אחרת שעושה שימוש בחלב קר, אולי קוביית קרח לקירור הסופי ויש כמובן גם את אלו שהקור מגיע בהן מגלידה איכותית.
קחו כוס אספרסו כפול איכותי, סוכר על פי הטעם, כוס חלב וכוס קוביות קרח, רסקו הכל יחד היטב בבלנדר והגישו בכוסות ארוכות וגבוהות. אפשר לשדרג את הטעמים עם תוספת מעט ליקר אייריש קרים או לפזר מעט קקאו מעל למילקשייק הקפה האיכותי שקיבלתם. אפשרות נוספת היא להחליף את הסוכר והקרח בשלושה כדורי גלידה, מתקבל מילקשייק עשיר מאד, וטעים טעים.