מרק פול ירוק טרי הוא הנסיך של המטבח המרוקאי בפסח. לרוב הוא מבושל עם בקר או כבש, אבל אני בחרתי בגרסה ללא בשר - גרסה קלילה שמתאימה יותר לארוחת חג ולכל המנות שבדרך.
זה מרק שחצה גבולות ואומץ על ידי רבים.
1 צפייה בגלריה
מרק פול ירוק טרי של פסח
מרק פול ירוק טרי של פסח
מרק פול ירוק טרי של פסח
(צילום: ריאן)
אני מאוד אוהב אותו, ובכלל כל מה שקשור בפול ירוק אני אוהב במיוחד בפסח. הוא מבחינתי הכוכב של חג האביב - בתבשילי טלה או עגל או עם אורז.
השתמשתי בפול ירוק טרי שמצריך התעסקות. עבורי זו מדיטציה, ואני הולך על הגרסה המוקפדת - קודם מרוקן מהתרמילים ואחר כך קולף את הקליפה הדקה של הפולים.
קראו גם:
לטעמי זה שווה את המאמץ הרב, אבל בהחלט אפשר להשתמש בפול קפוא. אולם אני חייב להודות שזו לא אותה תוצאה, כי מאבדים את הטעם העמוק ואת ריח האביב הרענן. אבל בשורה התחתונה זה המרק שעושה לנו חג.

מרק פול ירוק טרי של פסח

(סיר משפחתי)
750 גרם פול ירוק טרי, קלוף פעמיים - אפשר לקלוף רק פעם אחת, ואפשר גם קפוא - שומרים כוס בצד לשלב השני של הכנת המרק
3 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות
3-2 גזרים קלופים, שטופים ופרוסים גס
2 כרשות שטופות ופרוסות גס, רק החלק הלבן
חבילת כוסברה שטופה, קצוצה גס, חצי לשלב הראשון, ואת השלב השני מוסיפים לקראת הסוף
6 שיני שום קלופות ופרוסות
כפית וחצי כורכום
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
מלח
מעט שמן זית או חמניות לטיגון
ליטר וחצי מים רותחים או ציר
ההכנה:
בסיר עמוק מטגנים את הכרשה עד שקוף עם שמן זית, מוסיפים את הגזרים ואת תפוחי האדמה ומטגנים יחד כמה דקות, מוסיפים את השום ואת הפול הירוק ומטגנים יחד כמה דקות, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים בעדינות.
מוסיפים את המים הרותחים, כליטר וחצי, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש ומתבלים, מכסים ומבשלים כחצי שעה.
בעזרת כף גדולה ומחוררת מוציאים מהמרק כשליש מהגזר ומתפוח האדמה ושומרים בצד.
טוחנים את המרק בעזרת מערבל מוט ומחזירים את הירקות שהוצאנו בצד, מוסיפים את הפול הירוק והכוסברה הקצוצה ששמרנו בצד, מערבבים בעדינות, טועמים ומשפרים טעמים, ומבשלים על אש נמוכה עוד כ־20 דקות.
אפשר להוסיף מים רותחים במידת הצורך, לפי מידת הסמיכות שאוהבים.
אפשר להוסיף כדורי קניידלך בהגשה.

קציצות גונדי שיככבו במרק הירוק

400 גר' עוף טחון
כוס וחצי קמח חומוס
3 בצל יבש מגורר וסחוט
עד ריכוך קל
חצי כפית הל טחון לקציצות
1/3 כוס שמן
כפית וחצי מיי ורדים
כפית כורכום שטוחה
ההכנה:
מעבירים את כל חומרי הקציצות לקערה ומעבדים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד למנוחה של כרבע שעה.
מכינים את הקציצות, מגלגלים לכדורים קטנים (פינג פונג) ומחליקים לציר רותיח, ציר עוף או בשר או ירקות, אפשר גם במים רותחים (אבל לא מומלץ), ומבשלים 15 דקות עד שהם צפים למעלה. מוסיפים למרק פול בהגשה.