מרק פטריות בקלי קלות

3 צפייה בגלריה
מרק פטריות
מרק פטריות
מרק פטריות
( צילום: יחסי ציבור)
מה צריך:
2 סלסלות פטריות שמפיניון או פורטובלו או שיטאקי טריות
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
מלח, פלפל שחור ולבן, פטרוזיליה ושום לפי הטעם
6 כוסות מים
1 כפית אבקת מרק בטעם פטריות
אופן הכנה:
מאדים את הבצל, מוסיפים את הפטריות ומבשלים עם הבצל במשך 10 דקות על אש קטנה.
מוסיפים את המים עם התבלינים ומבשלים עוד רבע שעה.
טוחנים הכל בבלנדר ובתאבון.
המתכון באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

3 צפייה בגלריה
מרק ירקות אסיאתי
מרק ירקות אסיאתי
מרק ירקות אסיאתי
(צילום: יח"צ מאסטר שף)

מרק ירקות בסגנון אסיאתי

מה צריך:
100 גרם אטריות אורז
1 ליטר מרק צח
1 כפית חמשת התבלינים הסינית
2 כפות רוטב סויה
1 גזר חתוך לרצועות דקות
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק (החלק הלבן והירוק, לחוד)
1 כוס כרוב חתוך דק דק
אפשר להוסיף גם: חצי פחית חלב קוקוס לייט של מאסטר שף, נתחי עוף או בקר
אופן ההכנה:
משרים את אטריות האורז במים רותחים לשלוש דקות ועד שהן רכות ואז מסננים. מחממים את המרק ומתבלים בחמשת התבלינים וברוטב סויה.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. לפעמים צריך להוסיף מלח או רוטב סויה. אם רוצים מוסיפים חלב קוקוס.
מניחים בכל קערית רבע מכמות כל אחד המרכיבים: אטריות, רצועות גזר, החלק הלבן של הבצל הירוק ורצועות כרוב.
יוצקים מעל את המרק ומסיימים בבצל ירוק. מגישים מיד.
אם רוצים, אפשר להוסיף נתחי עוף או בקר.
המתכון באדיבות מותג "מאסטר שף"

3 צפייה בגלריה
מרק שעועית של קפה גרג
מרק שעועית של קפה גרג
מרק שעועית של קפה גרג
(צילום: אמיר מנחם)

מרק שעועית לבנה והמון ירקות

מה צריך:
1 ק"ג שעועית לבנה (יש להשרות לילה לפני במים או להוסיף אבקת אפייה בעת הבישול)
100 גרם שמן קנולה או סויה
250 גרם קוביות בצל לבן
50 גרם שום פרוס
100 גרם גבעול סלרי קצוץ
250 גרם קוביות גזר
100 גרם קוביות גמבה אדומה
250 גרם קוביות תפוח אדמה
250 גרם כרוב לבן פרוס
500 גרם רוטב עגבניות נפוליטנה
1 כף פרסייד (שום ופטרוזיליה טחונים)
4 ליטר מים
30 גרם מלח
30 גרם סילאן
חופן פטרוזיליה
חופן בצל ירוק
אופן ההכנה:
את השעועית הלבנה מבשלים בהרבה מים עד ריכוך מוחלט.
מסננים מהמים ומתחילים את המרק בסיר חדש.

קראו גם:

מטגנים את הבצל, השום והפרסייד, מוסיפים את הסלרי, הגזר והגמבה ומטגנים כמה דקות.
מוסיפים את הנפוליטנה ומשחימים אותה מעט על אש גבוהה.
מוסיפים את המים, מרתיחים, מוסיפים את השועית, תפו"א, כרוב, מרתיחים שוב, מורידים את האש ומבשלים כשעה (עד ריכוך הגזר). מורידים עם מצקת שמן, קצף מעל המרק, מוסיפים את המלח, סילאן, פטרו, בצל ירוק, מערבבים, טועמים, מתקנים טעם במקרה
הצורך. מחלקים שווה בין הקופסאות את הנוזל יחסית לשעועית. מומלץ להגיש עם בצל ירוק .
המתכון באדיבות השף הראשי של רשת קפה גרג אלעד אמסלם, מתפריט חורף 2023 של רשת גרג