הגיע ט"ו באב ושוב שכחתם להתארגן על מקום במסעדה? דור כהן, השף של הבראסרי ברחובות הסכים לפתוח את המטבח שלו ולתת לנו הצצה לאחת ממנות הספיישל שיוגשו בט"ו באב הקרוב.
אצלו כבר כמעט אין מקומות ישיבה לערב שנחשב לאחד החזקים בשנה, אבל הוא היה נדיב והעביר לנו מתכון למנה סור טעימה, וגם רומנטית. "הכול מחומרי גלם עונתיים, זו תקופה מצוינת לדגים האלה וזו גם תקופת התאנים, כל אחד יכול להשתמש בחומרי הגלם ואצלנו היא תוגש כמנת ספיישל".
בטרי בראסרי יש לא מעט פעמים מנות ספיישל שניתן ליהנות מהם באירועים מיוחדים, "המסעדה תהיה מעוצבת ותהיה דיג'אית מגניבה ומוזיקה עם נגיעות סול אבל לא בקיטש, המקום גם יהיה מעוצב ויש עוד מנות ספיישל", אבל דור מצנן את ההתלהבות ומספר שרוב המקומות לערב כבר תפוסים על ידי אנשים שהקדימו להזמין.
- סשימי טונה, קרפצ'יו תאנים, סלט עשבים פרשי ונגיעות מסקרפונה
מרכיבים:
סשימי דג ים - 100 גר (מוסר ,לוקוס, בר ים, אינטיאס) / טונה אדומה
תאנים
לסלטון ירוקים חרףרף:
מרכיבים:
בצל סגול קצוץ 0.25
בצל ירוק 0.25
0.5 שן שום
0.25 פלפל ירוק קצוץ
0.5 כוס כוסברה קצוצה
1 כף שמן זית איכותי
0.5 לימון סחוט
גרידת לימון מעט
מסקרפונה
חריף אדום
תאנים 100 גרם
אופן הכנה:
הכנת הסלטון:
קוצצים את כל מרכיבי הסלטון קצוץ גס מתבלים ומניחים בצד.
לוקחים תאנים ופורסים עם סכין דקה, ממש בצורה הכי דקה שאפשר. (ומסדרים בצורה של קרפצ'יו על הצלחת).
פורסים את הדג הטרי בצורת פרוסות סשימי דג וכיפי.
הרכבת המנה:
מסדרים על הצלחת את הפרוסות הדקות של התאנים. (צורת קרפצ'יו.)
מעל עושים נקודות גסות של סלטון ירוקים.
ליד כל נקודה שמים נקודות של מסקרפונה איכותית.
לצדם יש להניח בצורה לא סימטרית את פרוסות הסשימי.
לפזר מעט פלפל חריף אדום עיגולים דקים.
מיקרו עלי כוסברה טריים.
זילוף נוסף של שמן זית איכותי.