אדה רשתה, מרק פרסי טבעוני, עשיר בקטניות, עשבי תיבול ופסטה ועשיר בטעמים. למעשה מדובר בתשובה הפרסית למרק החרירה הצפון־אפריקאי, אבל הוא לוקח צעד קדימה בתוספות ובהגשה.
3 צפייה בגלריה
אדה רשתה
אדה רשתה
אדה רשתה
(צילום פרטי)

זהו מרק עם השקעה וסבלנות ואי אפשר לעגל בו פינות. התוספות המיוחדות של בצל מטוגן, שום מטוגן עם נענע יבשה ויוגורט או לאבנה מייצרות יחד חגיגה מיוחדת של בריאות וטעמים. בקיצור, מרק המרקים.

אדה רשתה

החומרים:
כוס עדשים ירוקות, מושרות 30 דקות במים רותחים
כוס שעועית מנומרת או אדומה, מושרית לילה
2 כוסות חומוס, מושרה לילה
חבילת עלי מנגולד
חצי חבילת כוסברה
חצי חבילת פטרוזיליה
3 בצלים ירוקים
6 גבעולי נענע, רק העלים
150 גרם פסטה רחבה (רשתה בפרסית)
2 כפיות פלפל שחור
כפית כורכום
שמן לטיגון
מלח

3 צפייה בגלריה
אדה רשתה
אדה רשתה
אדה רשתה
(צילום פרטי)

לתוספות:
4 בצלים, פרוסים דק ומטוגנים עד זהוב שחום
ראש שיני שום, פרוסות ומטוגנות עם 2 כפות נענע יבשה
ההכנה:
משרים את החומוס והשעועית בהרבה מים ללילה ומבשלים עד לריכוך. אפשר יחד. מסננים ושומרים בצד.
קוצצים את כל עשבי התיבול, כולל המנגולד, ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל הפרוס עד זהוב, מעבירים למסננת ומניחים בצד.
מטגנים את השום בעדינות עד לזהוב עדין, מכבים את האש ומוסיפים את הנענע היבשה תוך כדי ערבוב, מעבירים לצלחת הגשה, מניחים בצד.

3 צפייה בגלריה
התשובה הפרסית למרק החרירה הצפון־אפריקאי
התשובה הפרסית למרק החרירה הצפון־אפריקאי
התשובה הפרסית למרק החרירה הצפון־אפריקאי
(צילום פרטי)

עוברים להכנת המרק: בסיר גדול מבשלים את העדשים עם 6 כוסות מים רותחים עד לריכוך (כחצי שעה), מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
מוסיפים את החומוס והשעועית המרוככים ומחצית מכמות הבצל המטוגן ומחצית מהשום המטוגן עם הנענע ומערבבים יחד, מתבלים בכורכום, פלפל שחור ומלח, מביאים לרתיחה עדינה ומוסיפים את הפסטה ומבשלים עוד כחצי שעה על אש נמוכה.

קראו גם:

הרכבת המנה וההגשה חשובות: מגישים את המרק עם מעט מהבצל המטוגן מעל, מעט מהשום המטוגן עם הנענע ומעל הכל מעט יוגורט. מי שנמנע ממוצרי חלב יכול לוותר. המרק מאוד עשיר כמו שהוא ואין צורך בתחליפים.
בנוגע לפסטה, במקור משתמשים בפסטה רחבה, וזה נפלא. אני בחרתי לנסות פסטה אסייתית - אטריות אורז רחבות. הניסיון הצליח, וזה תחליף שמקליל מעט את המנה ונותן מענה לנמנעים מגלוטן.
אני מחליף את היוגורט בלאבנה מהולה במעט מים. זה מקליל ומוסיף חמצמצות.