השבוע מתכון לכיסונים ממולאים בעוף או בדג בתיבול אסייתי, שמאדים על מחבת. זה פינוק שדורש סבלנות. המתכון פשוט וחומרי הגלם זמינים מאוד.
2 צפייה בגלריה
דים סאם עוף או דג מאודה במחבת
דים סאם עוף או דג מאודה במחבת
דים סאם עוף או דג מאודה במחבת
(צילום פרטי)
ההשקעה ברובה היא במלאכת המילוי, השקעה שמתאימה לעבודת צוות, ונעים להכין יחד. אני אוהב להוסיף ולהכין לצידם מרק עוף פשוט, ושניהם יחד זה תענוג חורפי קליל ועדין.

דים סאם עוף או דג מאודה במחבת

המילוי (16-15 יחידות):
300 גרם בשר טחון, עדיף גס, הכי עדיף קצוץ ביד. אפשר להחליף את העוף בפילה דג טרי. אני ממליץ על לברק ולהשקיע בקיצוץ ביד או קיצוץ עדין בפולסים.
3-2 שיני שום כתושות
3 בצלי שאלוט קצוצים או בצל סגול צעיר
2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
כף וחצי ג'ינג'ר מגורר
2 כפות סויה
כף שמן שומשום
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
חופן פטריות מיובשות פורצ'יני או שיטאקי, מושרות במים רותחים, סחוטות וקצוצות דק
צרור קטן של כוסברה קצוצה דק (לא חובה)
מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)

2 צפייה בגלריה
את בשר העוף אפשר להחליף בפילה דג טרי
את בשר העוף אפשר להחליף בפילה דג טרי
את בשר העוף אפשר להחליף בפילה דג טרי
(צילום פרטי)

הבצק:
2 כוסות קמח
כפית מלח
2 כפות שמן
כחצי כוס מים רותחים. מוסיפים לפי הצורך.
הרוטב:
4 כפות סויה
כפית שמן שומשום
2 כפות חומץ אורז (לא חובה)
2 כפות מיץ לימון, עדיף ליים
צ'ילי חריף אדום או ירוק או גם וגם, פרוס דק לטבעות (אפשר לוותר)
ההכנה:
המלית: מערבבים את כל החומרים עד לתערובת אחידה, מכסים ומעבירים למקרר לכחצי שעה.
הכנת הבצק: כדאי לדעת שאפשר לוותר ולקנות מוכן בחנויות אסייתיות, אריזת ואקום קפואה ונוחה לשימוש. חשוב לעטוף במגבת (כמו שעובדים עם עלי פילו) ולהסיר את הקימוח מעל כל עלה לפני המילוי.
במידה שמכינים בצק: לשים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בצק גמיש וחלק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה מנוחה בצד.
יוצרים גליל ארוך ופורסים לכדורים קטנים (אגוז בערך). משטחים במערוך כל כדור לעיגול וממלאים בכפית גדושה מהמלית, מרטיבים את השוליים במעט מים וסוגרים את הקצוות לחצי ירח. אפשר בצביטות תוך כדי קיפול עדין. אפשר לסגור פשוט, פחות יפה אבל טעים באותה מידה.
מעבירים למחבת עם מעט שמן ומטגנים על אש גבוהה יחסית עם מכסה סגור עד שתחתית הכיסונים מקבלת צבע זהוב.

קראו גם:

מערבבים כוס מים עם כפית קמח ויוצקים לתחתית המחבת אחרי שהכיסונים זהובים בתחתית, מכסים וממשיכים לבשל עוד כ־6-5 דקות או עד שהכיסונים מוכנים ובתחתית הנוזלים מתאדים ונוצרות בועות קטנטנות ויפות.
אני אוהב להמיר את המים בציר עוף. זה מוסיף ומעמיק טעמים.
מגישים לצד הרוטב ולצד צ'ילי חריף, בצל ירוק, עלי כוסברה או מה שאוהבים. זה נפלא כמו שזה ועוד יותר עם מרק עוף.