ליום עצמאות השנה בחרתי במתכונים ביתיים. כמובן שכל אחד בדרכו, אבל אני מרגיש שהשנה הלב והרוח בכחול ולבן - אבל בהתכנסות.

3 צפייה בגלריה
סניית בשר בתנור
סניית בשר בתנור
סיניית בשר בתנור
(צילום: פרטי)

התפריט עם מתכונים של בית, סיניות אפויות בתנור: סינייה (מגש) עם בשר ובורגול בתערובת מיוחדת מתובלת ופתוחה, הבשר יוצא אוורירי ולא דחוס. התוספות: סלט ירוק, עגבניות אפויות ולאפות חמות.
יש גם אופציה צמחונית - סיניית דגי רשת. היא נהדרת כשלעצמה וגם כפתיח.
מפגש והתכנסות במתכונת אחרת - עם אוכל, מוסיקה מלטפת, אלכוהול, מעגל חברים ומשפחה, תקווה וכח להמשיך ולהיות עם חופשי בארצו.

סיניית בשר בתנור


קילו בשר טחון
כוס בורגול דק מושרה במים רותחים כחצי שעה מסונן היטב וסחוט
חצי כוס אגוזי מלך גרוסים גס
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים יבשים קצוצים דק וסחוטים
כפית שטוחה צ'ילי גרוס
3 שיני שום כתושות
כפית וחצי פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
שליש כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
תוספת מעל (לא חובה):
חופן שקדים קלופים שלמים או חצויים
חופן אגוזי מלך או פקאן
חופן צנוברים
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד, לשים היטב כ-6 דקות, מכסים מעבירים למקרר לחצי שעה.
משמנים תבנית חסינת חום (ריבועית או עגולה קוטר 32) בשמן זית מפזרים מעט מלח גס, מעבירים את תערובת הבשר ומשטחים תוך כדי הידוק, רצוי בידיים לחות, עם מעט מים ושמן.
חורצים חריצים עמוקים ומסמנים מנות, אפשר לאורך ורוחב או משולשים. מוסיפים מעל את השקדים והאגוזים, בשוליים מסביב או בחריצים או בצורה חופשית, מה שמעדיפים.
מורחים מעל שכבה דקה של שמן זית (כשלוש כפות) ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, מתחילים עם חום גבוה, ולאחר כעשר דקות מורידים ל־160 מעלות לעוד 20 דקות עד חצי שעה. מגישים מיד.
אפשר להכין מראש עד לשלב התנור, 5-6 שעות לפני ההגשה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר. לתנור כדאי להכניס כשהמגש בטמפרטורת החדר.
המלצות לצד הסינייה:
חצאי עגבניות אפויות בתנור עד לריכוך וצריבה קלה, עם מעט שמן זית ומלח גס, אפשר גם מעט נענע יבשה.
פיתות או לאפות חמות: מוספים לחימום בתנור כמה דקות לפני שהסינייה מוכנה.
סלט ירוק וגם כבושים של לפת מאוד יוסיפו לכל ביס.

3 צפייה בגלריה
סלט פטרוזיליה ובצל סגול
סלט פטרוזיליה ובצל סגול
סלט פטרוזיליה ובצל סגול
(צילום פרטי)

סלט פטרוזיליה ובצל סגול


חבילת פטרוזיליה (רק העלים) שטופה ומסוננת
1-2 בצלים סגולים חצויים ופרוסים דק
כף שטוחה סומק איכותי
כפית צ'ילי גרוס
2 כפות רכז רימונים
מיץ לימון טרי לפי הטעם
3-4 כפות שמן זית
מלח גס אטלנטי

קראו גם:

ההכנה:
שוטפים ומיבשים את הפטרוזיליה במסננת, מסירים גבעולים ולא קוצצים, מעבירים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בידיים כדי לשמור על סלט פתוח ורענן.
הביס האולטימטיבי: מפגש של בשר עגבנייה אפויה וסלט פטרוזיליה עטופים בלאפה עבה או דקה, או בפיתה. לפת כבושה ופלפל חריף.

3 צפייה בגלריה
אופציה צמחונית: סניית דגי רשת
אופציה צמחונית: סניית דגי רשת
אופציה צמחונית: סיניית דגי רשת
(צילום: פרטי)

סיניית דגי רשת בתנור


(האופציה הצמחונית)
15-20 דגי רשת קטנים: מרלן, ברבונייה, סרדינים שטופים ונקיים ומסוננים
תערובת תיבול:
כחצי חבילת כוסברה קצוצה דק
8 שיני שום קצוצות דק (לא כתוש)
כף וחצי כוסברה יבשה
חצי כפית פפריקה מעושנת
כף פפריקה מתוקה
כפית צ'ילי גרוס (לא חובה, לאוהבי החריף)
חצי כפית מחוקה של כמון (קמצוץ)
חצי כוס שמן זית
לימון טרי קלוף וקצוץ גס
ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה את חומרי התיבול, מוסיפים את הדגים ומערבבים יחד, מכניסים לבטן כל דג מעט מהתערובת.
מעבירים לתבנית משומנת, מוסיפים מעל את מה שנשאר בקערה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לעשר דקות מנמיכים ל־160 לעוד 10-15 דקות.