קציצות דגים וחומוס, תבשיל ברוטב עשיר בירקות וקטניה. נחשב למנה ראשונה, אבל בהחלט יכול להיות ארוחה שלמה.
שילוב של גבעולי הסלרי, הגזר והפלפלים משתלבים יחד ומעשירים את התבשיל והקציצות אפויות בתנור, מה שמקל על התהליך ומקליל את התבשיל משמן מטוגן ומיותר.
אגב, למחרת הכנתי ממנו סנדוויץ' של פעם - פרוסות של לחם שחור אחיד עם קציצות וירקות. שווה ומומלץ.
1 צפייה בגלריה
צילום: ריאן
צילום: ריאן
צילום: ריאן
קציצות דגים בחומוס
חומרים לקציצות:
קילו דג טחון, איזה תערובת שאוהבים
חבילת כוסברה
בצל גדול יבש מגורר וסחוט
3-6 שיני שום כתושות
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
כפית פלפל שחור
כפית כורכום
חצי כפית כמון
מלח
מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרים בקערה עד לקבלת עיסה אחידה. מעבירים למקרר למנוחה של כרבע שעה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה מעט. משמנים גם את כפות הידיים ויוצרים קציצות.
אני העדפתי עגולות (בגודל כדור פינג פונג, אבל זה לא מחייב. אפשר בכל צורה שאוהבים) ומסדרים על התבנית. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-8-10 דקות, מוציאים ומניחים בצד.
חומרים לרוטב:
חצי קילו חומוס מושרה לילה
10 שיני שום חצויות לאורך
2 פלפל גמבה חתוך לרצועות
פלפל חריף
צרור גבעולי סלרי חתוך לכ-10 ס"מ
2 גזרים קלופים חתוכים גם לעיגולים וגם לאורך
5 עגבניות אדומות פרוסות לרבעים או קפוסת שימורים של עגבניות תמר שלמות (כל תוכן הקופסה)
חצי חבילת כוסברה קצוצה גס
מעט שמן לטיגון
כפית שטוחה כורכום
כף פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור גרוס
מלח
מיץ לימון
אופן ההכנה:
שוטפים ומסננים את החומוס שהושרה לילה ומבשלים עם הרבה מים עד לריכוך. מומלץ לבשל לאט ובסבלנות שהחומוס יתרכך ויישאר שלם.
בסיר שטוח ורחב מחממים שמן, מוסיפים את הגזרים, הסלרי והפלפל גמבה (חררו אותם עם סכין כדי שלא יתפוצצו עליכם).
מחממים על אש בינונית ולאחר כחמש דקות מוסיפים את השום והפלפל החריף.
מטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות נוספות, מוסיפים את העגבניות וכ-2 כוסות חומוס מבושל. מביאים לרתיחה
מנמיכים אש ומסדרים מעל את הקציצות אחת ליד השניה ומעליהן מפזרים את הכוסברה.
מבשלים יחד עוד כ-25 דקות.
חשוב לנענע בעדינות את הסיר כדי שהרוטב יגיע לכל הקציצות ויעטוף אותן ברכות.