גוזלמה הוא מאפה טורקי־עות'מאני, מעיין סמבוסק קליל וחביב מכל הבחינות - בהכנה, במראה ובטעם.
הבצק פשוט ביותר, המקור משני חומרים - קמח ויוגורט. אני הוספתי מעט שמן זית, ולדעתי זה מוסיף לגמישות ולטעם.
המילוי הוא החלק שאני הכי אוהב: הוא פותח מקום ליצירתיות אינסופית וזה המקום לתת לה להתבטא.
תערובת של גבינות, עשבי תיבול, צימוקים, אגוזי מלך, טונה, לימון כבוש, פפריקה מעושנת. פשוט תנו לדמיון לעוף.
לצד הפינוק הזה הוספתי סלט צבעוני, גם הוא פשוט אך מיוחד - סלט עולש ושסק, חגיגה אמיתית.
1 צפייה בגלריה
צילום: ריאן
צילום: ריאן
צילום: ריאן
גוזלמה - סמבוסק טורקי
12-10 יחידות (בינוניות)
הבצק:
2 כוסות קמח רגיל
גביע יוגורט - מינימום 4.5%
2-1 כפות שמן זית איכותי
מעט מלח
מלית זוקיני
2 זוקיני (אפשר גם קישואים)
100 גרם פרמז'ן מגורר
50 גרם גבינת חמד או מוצרלה או שמנת או מה שאוהבים
כפית נענע יבשה
4 גבעולים (רק העלים) נענע טרייה, קצוצה דק
3 בצלים ירוקים
פלפל שחור גרוס
חצי פלפל אדום חריף (לא חובה)
כפית עלי טימין לימוני (לא חובה אבל מומלץ - עציץ קטן על אדן החלון ואתם מסודרים)
מלית גבינות
100 גרם גבינה קשקבל
100 גרם גבינת חמד
3 בצלים ירוקים
4 גבעולים (רק העלים) נענע טרייה, קצוצה דק
מעט פפריקה מעושנת (לא חריפה. מוסיף טוויסט וילדים מאוד אוהבים)
חצי פלפל אדום חריף (לא חובה)
מלית עגבניות מיובשות
100 גרם גבינה קשקבל
100 גרם גבינת חמד
כ־10 עגבניות יבשות קצוצות
2-1 משמשים יבשים, קצוצים דק
סלרי (רק העלים), קצוץ דק
שום כתוש
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים היטב בידיים או במיקסר עד לקבלת בצק אחיד ונעים. מכסים ומניחים בצד ל־20 דקות עד חצי שעה.
מחלקים לכדורים, מרדדים כל כדור דק ככל האפשר, אבל שיוכל להחזיק את המלית. אחרי ניסיון או שניים מגיעים לרצוי, גם מבחינת הגודל, כל אחד לפי טעמו. יש שאוהבים גדולים ויש קטנים.
מניחים מעט מהמלית במחצית העיגול וסוגרים עליו את החצי השני ומהדקים. אפשר בצביטות קטנות, אפשר בעזרת מזלג או שבלונה שעושה עבודה מצוינת.
מורחים מעט שמן זית ומעבירים למחבת חמה מרוחה במעט מאוד שמן זית. מטגנים משני הצדדים.
כדאי למרוח שוב שמן זית לפני שהופכים צד ומטגנים, עד לקבלת צבע יפה משני הצדדים.
אפשר להכין מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה, אבל הכי־הכי טעים ישירות מהמחבת.
סלט עולש ושסק
2 ראשי עולש (עדיפות לסגול)
8-5 שסק, קלוף ומגולען
שמן זית
מלח גס
מיץ לימון
עלי תימין לימוני
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים סמוך להגשה ונהנים.