צלי בשר בבירה וירקות הוא מסוג המתכונים שנדרש עבורם מאמץ די פשוט וקל. נותנים לתנור ולזמן לעשות עבורנו את הקסם, כשרק חצי שעה לפני הסוף חוזרים לתוספת וטאץ' ומחזירים לתנור.
2 צפייה בגלריה
צלי בשר בבירה וירקות
צלי בשר בבירה וירקות
צלי בשר בבירה וירקות
(צילום פרטי)
התוצאה: כלי אחד שיש בו מנה עיקרית ותוספת יחד - סיר עם עומק. החיבור של הבשר עם הבירה והזמן שחולף בתנור מייצרים מתיקות מנחמת מאוד, בבישול האלכוהול מתנדף והופך לסוכר עשיר טעמים.

צלי בשר בבירה וירקות

850 גרם עד קילו בשר, מומלץ כתף חתוך לקוביות גדולות
6-5 גזרים שטופים, ללא קצוות, פרוסים עבה וגס
10 גבעולי סלרי, קצוצים גס
6-5 בצלים קלופים, פרוסים גס לרבעים
קופסת עגבניות שרי שלמות (400 גרם)
2 כפות רסק עגבניות
קראו גם:
כף קמח גדושה קמח רגיל או מלא (מה שיש או מה שמעדיפים)
בקבוק בירה, איזה שאוהבים
שליש כוס שמן זית
5-4 עלי מרווה או 3-2 גבעולי רוזמרין
פלפל שחור גרוס
מלח

2 צפייה בגלריה
צלי בשר בבירה וירקות
צלי בשר בבירה וירקות
צלי בשר בבירה וירקות
(צילום פרטי)

תוספת תפוחי אדמה:
כ־6 תפוחי אדמה קלופים, פרוסים עבה (כ־1 ס"מ)
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס (לא חובה)
6-5 עלי מרווה או גבעולי רוזמרין (לא חובה)
ההכנה:
בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית ומטגנים יחד את הבצל, הגזר והסלרי כעשר דקות, נותנים לירקות להתקרמל קלות ולהוציא טעמים, מתבלים במלח, פלפל ובעלי המרווה או הרוזמרין, ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב קל.
מוסיפים כף גדושה של קמח ומערבבים היטב בכף עץ, מוסיפים את העגבניות והרסק ומערבבים בעדינות, אחרי כ־3-2 דקות מוסיפים את הבירה ו־2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה עדינה.
במחבת כבדה וחמה היטב סוגרים את קוביות הבשר יפה מכל הצדדים ומוסיפים לסיר עם הירקות. אין צורך בערבוב, סוגרים במכסה וממשיכים בבישול על אש נמוכה מאוד כשעתיים וחצי עד שלוש. אפשר גם לשלוח לתנור שחומם מראש ל־120 מעלות.
בינתיים מרככים את פרוסות תפוחי האדמה כ־10-8 דקות עד לריכוך קל, מצננים במים קרים ומניחים בצד במסננת.
כשהסיר מוכן והבשר רך מסדרים יפה את תפוחי האדמה בשכבה עליונה, יוצקים מעל מעט שמן זית, מתבלים במלח ים, פלפל שחור גרוס ועלי מרווה או רוזמרין, ושולחים לתנור על 150 מעלות לעוד כחצי שעה או עד שהתפוחים מקבלים השחמה יפה.
אפשר ומומלץ להוסיף קבנוס טוב ואיכותי בשלב הבשר. מוסיף ונותן בוסט לתבשיל וקוצר שבחים אצל ילדים ומתבגרים.
אפשר להחליף את הבשר בעוף ולקצר בחצי את זמן הבישול.