חודש המונדיאל נפתח בטעם מר. חובבי הכדורגל, ואני ביניהם, מחכים ארבע שנים לפסטיבל מהנה ומרומם, אבל כל מיני רעשים העיבו על החגיגה.
3 צפייה בגלריה
פֵייז'וֹאדה ברזילאית
פֵייז'וֹאדה ברזילאית
פֵייז'וֹאדה ברזילאית
(צילום פרטי)
הכדורגל, כמו אוכל, מחבר אנשים ועמים, לכן החלטתי להקדיש את החודש הקרוב למנות שיחזירו לנו את ההנאה מהמשחק ומהספורט המיוחד הזה.
הערב ב-21:00 ברזיל משחקת נגד סרביה, לכן החלטתי לפתוח בקצב הסמבה הברזילאית עם תבשיל פֵייז'וֹאדה, המאכל הלאומי של ברזיל, סיר קדירה בבישול ארוך שיכול לתת מענה למפגש רעבים בצפייה משותפת.
אני חושב שהוא צריך להיות חריף על טורטיות או לצד אורז מעוטר בעלי כוסברה טרייה, טבעות צ'ילי, פרוסות עם סחיטה קטנה של ליים מעל, וכל זאת גם לצד סלט עגבניות, שלא כדאי לוותר עליו כי הוא מוסיף לחגיגה.

3 צפייה בגלריה
פֵייז'וֹאדה ברזילאית
פֵייז'וֹאדה ברזילאית
פֵייז'וֹאדה ברזילאית
(צילום פרטי)

פֵייז'וֹאדה ברזילאית

החומרים:
2 כוסות שעועית שחורה, מושרית עם ליטר וחצי מים
600 גרם בשר צלעות או אונטר ריב, חתוך גס או קוביות כמו לגולאש
150 גרם חזה אווז, קוביות קטנות
2 יחידות קבנוס, פרוס לפרוסות עבות (כ־200 גרם)
שורש סלרי קטן, חתוך לקוביות
בצל סגול גדול, חצוי ופרוס
5 שיני שום כתושות
גרידת לימון או ליים
שליש כוס שמן (עדיף זית)
כוס קמח מתובל בפלפל שחור ומלח (כפית שטוחה מכל אחד) למעטפת הבשר
ההכנה:
מחממים שמן בסיר רחב, מקמחים את קוביות הבשר ומטגנים יפה מכל הצדדים. מעבירים לקערה ומניחים בצד.
מטגנים כשתי דקות את קוביות חזה האווז והקבנוס בשמן שבו טיגנו את הבשר, מוסיפים את הבצל הפרוס ואת שורש הסלרי והשום ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב כ־7-6 דקות.
מחזירים את הבשר המטוגן, מוסיפים את השעועית המושרית כולל נוזל ההשריה, מביאים לרתיחה, מסירים קצף, ממליחים ומוסיפים את גרידת הלימון.
אפשר גם לתבל בצ'ילי גרוס ומבשלים עוד 3 עד 4 שעות (תלוי בסוג הבשר) על אש נמוכה מאוד או מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות לכ־20 דקות ומנמיכים ל־120 מעלות.
אפשר להוסיף מעט מים רותחים במידת הצורך. התבשיל אמור להיות סמיך עם מעט מאוד נוזל (אך לא יבש).

3 צפייה בגלריה
סלט עגבניות מתובל
סלט עגבניות מתובל
סלט עגבניות מתובל
(צילום פרטי)

סלט עגבניות מתובל

החומרים:
4-3 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
בצל סגול קטן, קצוץ דק
שן שום כתושה
פלפל חריף לפי הטעם, קצוץ דק
מעט שמן זית לתיבול

קראו גם:

מיץ ליים לפי הטעם (אפשר גם לימון)
מעט כוסברה קצוצה
רבע כפית כמון
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד. עדיף לתבל בסמוך להגשה. אוכלים לצד הפֵייז'וֹאדה.