הסתיו כבר מורגש בשעות הערב, ובקרוב גם נעבור לשעון חורף.
לכבוד חילופי העונות (והגשם שהבטיחו לנו), קבלו מרק נהדר, בריא, עשיר ומלא טעמים, וגם פשוט להכנה. בדיוק המנה שכיף לאכול כשחוזרים הביתה.
מרק עדשים עם ירקות ואטריות דקיקות
(סיר משפחתי)
חצי קילו עדשים ירוקות
ליטר וחצי מים רותחים או ציר
5 גזרים קלופים, שטופים ופרוסים גס, אחד מהם מגורר
5 גבעולי סלרי שטופים ופרוסים
2 בצלים יבשים חצויים ופרוסים
כרשה שטופה ופרוסה, רק החלק הלבן
8 שיני שום קלופות ופרוסות
כוס אטריות דקיקות
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
2-1 כפיות כוסברה יבשה
מלח
מעט שמן זית או חמניות לטיגון
צנימים להגשה
ההכנה:
שוטפים את העדשים, יוצקים מים רותחים עד כדי כיסוי, ומניחים בצד כרבע שעה עד 20 דקות ומסננים. מקצר מאוד את התהליך.
בסיר למרק מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שקוף. מוסיפים את הגזר המגורר והכרשה ומטגנים יחד 6-5 דקות. מוסיפים את הסלרי, הגזר והשום ומטגנים יחד עוד כ־6-5 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את העדשים המרוככות והמסוננות ומטגנים יחד עוד כמה דקות, מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים אש ומתבלים.
קראו גם:
מבשלים כחצי שעה עד 40 דקות עם מכסה על אש בינונית, כ־10 דקות לפני הסיום מוסיפים את האטריות הדקיקות לתוך המרק תוך כדי ערבוב עדין, מבשלים יחד על אש נמוכה.
בינתיים מכינים את הצנימים, פרוסות מאורכות של לחם או פיתה או בייגלה, מה שיש. אני אוהב להכין במחבת על הגז, ואם זו כמות כמות גדולה אז בתנור עד להשחמה יפה.
בזמן ההגשה יוצקים מעט שמן זית וסחיטה קלה של לימון.
אפשר להוסיף גם כוסברה קצוצה וגם מעט פרמז'ן מגוררת
אפשר להוסיף גם מעט פסטה קצרה (קונכיות קטנות)
לאוהבי הכוסברה: ניתן להוסיף חצי חבילה קצוצה גס בזמן הבישול
לאוהבי החמיצות: לשים 3-2 פרוסות לימון כבוש בזמן הבישול.