התגעגעתי לשוק הצפוני, אז החלטתי לנסוע לאזור הוואדי בחיפה. מעטים השווקים שמצליחים לשמור על הלב ועל האווירה האותנטית כמו הוואדי.
3 צפייה בגלריה
במטבח של פיני. מהוואדי לצלחת
במטבח של פיני. מהוואדי לצלחת
במטבח של פיני. מהוואדי לצלחת
(צילום: ריאן)
זהו שוק נפלא שמצליח למרות המצב המשוגע והקורונה והסגרים. השוק מביא איתו גם אווירת חג (חנוכה שעבר וכריסמס שבדרך) ושומר על הקסם.
הוא עושה זאת בזכות השורדים - הלוחמים המקומיים עם בסטות מכל טוב: בלאדי, דוכני אוכל ביתי מקומי, ירקניות שמרוקנות קישואים ודלועים וגזרים ושורשים למיניהם - רק לקחת ולרוץ הביתה לבשל.
קראו גם:
חזרתי עמוס בהרבה יותר מכפי שתכננתי. השבוע בחרתי בחובזה ועולש בר (עילת' בערבית), שמהם הכנתי סלט חם. בשבוע הבא (זהירות, ספוילר) יהיו אלה דלועים ממולאים.
שווה לחכות (ולהצטייד).
אני מקווה שהעירייה תדע לשמר, לעזור ולטפח את השוק היקר הזה, נכס חשוב לעיר. שווה נסיעה.
3 צפייה בגלריה
עלים ירוקים ושורשים מהשוק
עלים ירוקים ושורשים מהשוק
עלים ירוקים ושורשים מהשוק
(צילום: ריאן)

סלט חם: עולש בר וחובזה

צרור עולש (אפשר להחליף בחובזה או גם וגם)
5 בצלים יבשים, קצוצים דק
3-1 לימונים כבושים, תלוי בגודל ולפי הטעם
5 שיני שום פרוסות
כפית סומק
כפית פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
כפית כמון או כוסברה יבשה ואפשר גם וגם
רבע כוס שמן זית
כ־2 ליטר מים רותחים (לחליטת העולש)
3 צפייה בגלריה
סלט חם: עולש בר וחובזה
סלט חם: עולש בר וחובזה
סלט חם: עולש בר וחובזה
(צילום: ריאן)
ההכנה:
שוטפים את עלי העולש. חשוב לשטוף היטב עם הרבה מים. הבלאדי מגיע בדרך כלל עם חול ובוץ ודורש תשומת לב, אבל האותנטיות שלו שווה את המאמץ.
מעבירים לסיר מלא במים רותחים וחולטים ל־3-2 דקות. מסננים, מצננים וסוחטים היטב בידיים או בעזרת מגבת נקייה.
נפטרים מהנוזלים ככל שניתן ומניחים בצד.
במחבת רחבה ועמוקה מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים יחד 3-2 דקות.
קוצצים את העולש הסחוט, מוסיפים לסיר ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב עדין כדי לשמור על הצורה של הירק. זה הזמן להוסיף את הלימון הכבוש ואת התבלינים, ולערבב שוב.
מוסיפים כרבע כוס מים רותחים ומבשלים יחד על אש קטנה מאוד כחצי שעה.
תוספת של בשר טחון תרים את הסלט הזה אל על, למרות שהוא משובח גם כשהוא טבעוני, ואפשר להחליף את הבשר בפטריות. בוואדי בחיפה יש פטריות יער בר (מקטיף מקומי) והן נהדרות.
אני מציע ללכת על בשר קצוץ גס או חתוך גס ולטגן במחבת נפרדת. מטגנים היטב, מתבלים בפלפל שחור ומלח. אפשר להוסיף לטיגון כמה שיני שום מעוכות וקצוצות גס.
כשהבשר מקבל צבע יפה ונקי מנוזלים מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה עוד כ־25 דקות. מוסיפים לסלט, אפשר בהגשה, או לחבר למחבת, לערבב ולהגיש יחד.
אפשר גם: לפזר צנוברים קלויים מעל בהגשה.