אחת ההתמודדויות הסביבתיות העיקריות שלנו בקיץ היא: הקרינה.
איזה מזל שהטבע כל כך חכם והעמיס לנו את הקיץ בפירות וירקות כתומים מגוונים ונפלאים, שמכילים שפע של בטא קרוטן, המסייע להתמודד עם הקרינה באופן טבעי.
2 צפייה בגלריה
דלורית ובטא קרוטן
דלורית ובטא קרוטן
דלורית ובטא קרוטן
(צילום: shutterstock)
זה לא אומר כמובן שאין צורך להשתמש בכובע ובמסנני קרינה בעת חשיפה ממושכת לשמש, אך זו כן תמיכה טובה שיכולה רק לעזור.
קראו גם:
הבעיה בעת חשיפה לשמש היא הקרינה המסוכנת מסוג UV היוצרת רדיקלים חופשיים ועלולה להתחיל תהליכים סרטניים בעור.
בנוסף למשקפי השמש, קרם ההגנה וכל מסנני הקרינה שעליהם לא נוותר, יש גם מאכלים ומשקאות ששילובם בתזונה מסייע לגוף להתמודד טוב יותר עם החשיפה לקרינת ה-UV והרדיקלים החופשיים.
מבין כל השפע הכתום שמסביב (בטטות, גזרים), בחרתי השבוע מארגז הירקות את הדלורית.
רקחתי מתכון חדש בכיכובה לרוטב קרמי פשוט ונפלא, שיכול להשתלב במגוון מנות.
למשל, בתמונה: מעל אטריות זוקיני. זה טעים!
2 צפייה בגלריה
רוטב דלורית קרמי
רוטב דלורית קרמי
רוטב דלורית קרמי
(צילום: ענת לשם)

רוטב דלורית קרמי

אז מה צריך?
(מתכון לכליטר רוטב)
1 ספל קשיו מושרה, מסונן, שטוף
2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים גס
1 דלורית בינונית קלופה, מגורענת וחתוכה לקוביות
1 זוקיני (אני השתמשתי בליבות של הזוקיני שהפכתי לאטריות רחבות בעזרת קולפן)
שמן זית
1.5 כפית מלח ים גס
1 כפית כורכום
1 כף רוטב פסטו
מה עושים?
במחבת גדולה שמים שמן זית לכיסוי הקרקעית
מטגנים את הבצל עד שמתחיל להיות שקוף
מוסיפים את הדלורית והקישוא וממשיכים בבישול כרבע שעה
מתבלים במלח וכורכום
מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כעשר דקות או עד לריכוך הדלורית
מעבירים לבלנדר יחד עם הקשיו והפסטו וטוחנים למרקם חלק.
מגישים מעל פסטה או אנטיפסטי, משתמשים כרוטב בלזניה, כתבשיל ירקות קרמי או כל דבר אחר העולה בדמיונכם.
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק