מבחינתי הטעם של בזיליקום = טעם של תיאבון.
1 צפייה בגלריה
נפלאות הבזיליקום
נפלאות הבזיליקום
נפלאות הבזיליקום
(צילום: ענת לשם)
אני אוהבת אותו בכל צורה אפשרית - פסטו, פשטידה, סלט.
הבזיליקום, או ריחן בשמו העברי, הוא צמח תבלין שמקורו באיזורים טרופיים כמו דרום מזרח אסיה ומרכז אמריקה.
מקור שמו במילה היוונית בזילאוס שמשמעותה מלך או שליט.
קראו גם:
היוונים הקדמונים כל כך העריכו את הצמח ותכונותיו עד כי קראו לו מלך התבלינים, ואני בהחלט נאלצת להסכים.
ברפואה העממית הריחן משמש כצמח ממריץ, מאזן ומחטא ונמצא בשימוש בעיקר לטיפול במחלות דלקתיות מכל מיני סוגים.
היום בחרתי להכין לכם מתכון למנה קצת פחות שגרתית איתו -
חביתיות בזיליקום טבעוניות
וכן, זה טעים כמו שזה נשמע.

חביתיות בזיליקום טבעוניות:

החומרים (לכ-6 יחידות):
2-3 חופנים גדולים עלי בזיליקום
3/4 כוס קמח חומוס
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
מעט כורכום
1 כוס מים
ההכנה:
שמים בבלנדר את כל המרכיבים
טוחנים היטב
במחבת ברזל או נון סטיק משומנת מעט מטגנים את החביתיות
מטגנים מצד אחד עד שנוצרות בועות
הופכים ומטגנים מעט מהצד השני
ו.... זהו!
מגישים עם הממרח המועדף עליכם.
(בתמונה עם ממרח מעגבניות ולימון כבוש טחונים יחדיו וקוביות אבוקדו)
בתיאבון. ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק