מי אמר שצריך פרחים כדי לקשט את שולחן החג?
קבלו את ההברקה של ארוחת החג: גם יפים, גם טעימים וגם מתוגברים בירקות:
1 צפייה בגלריה
קניידלך בשלושה צבעים
קניידלך בשלושה צבעים
קניידלך בשלושה צבעים
(צילום: ענת לשם)

קניידלך בשלושה צבעים

מה צריך?
4 גזרים מאודים
1 סלק מאודה
1/2 חבילה תרד מאודה
1.5 כוסות קמח מצה
4-6 ביצים (תלוי בגודל)
3 כפיות מלח
6 כפות שמן זית
מעט גרידת לימון
מעט אגוז מוסקט
4 עלי מרווה קצוצים דק
אופן ההכנה:
כתום:
טוחנים יחד גזר מאודה, 2 כפות שמן זית , מוסיפים 1/2 כוס קמח מצה, 1-1.5 ביצים, 1 כפית מלח, מעט אגוז מוסקט
סגול:
טוחנים יחד סלק מאודה, 2 כפות שמן זית, מוסיפים 1/2 כוס קמח מצה, 1-1.5 ביצים, 1 כפית מלח, מעט גרידת לימון
ירוק:
טוחנים יחד תרד מאודה, 2 כפות שמן זית, מוסיפים 1/2 כוס קמח מצה, 1-1.5 ביצים, 1 כפית מלח, 4 עלי מרווה (או עשב תיבול אחר)
מכניסים את התערובות למקרר לשעתיים לפחות (עדיף ללילה)
קראו גם:
צרים עיגולים בידיים לחות ומכניסים שוב למקרר לכשעתיים (ניתן לדלג על שלב זה)
מבשלים עד שצף בציר או מרק
מוציאים (חשוב, אחרת הצבעים זולגים למרק)
מגישים בתוך מרק חם.
חג שמח! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים