בתרבות הליקוט המקומית יש שפע של ירקות בר מופלאים, עליהם נמנים, בין היתר, הגדילן המצוי, החוביזה על שלל מיניה, העולש, החרדל, הצנון והגזר.
1 צפייה בגלריה
שקשוקה עם מנגולד
שקשוקה עם מנגולד
שקשוקה עם מנגולד
(צילום: ענת לשם)
בעבר המלקטים היו משתמשים בהם לכלכלת הבית. ברבות השנים חלקם תורבתו וטופחו, והפכו לגידול חקלאי לכל דבר ועניין.
בגינה שלנו, וכמעט בכל שטח פתוח, כבר יש חוביזה וגם מנגולד בר, ואפשר להכין מהם המון דברים.
למשל: שקשוקה טעימה להפליא.
אתם מוזמנים לקטוף ולנסות. מובטח לכם שהדרך מהנה, התוצאה טעימה ובהחלט גם בריאה.
קראו גם:

שקשוקה עם מנגולד

החומרים (למנה אישית):
3-4 פטריות חתוכות
2 חופנים גדולים של תערובת עלי מנגולד קצוצים
2 ביצים
שמן זית
מלח
קצח
ההכנה:
מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית, מטגנים קלות את הפטריות.
מוסיפים את העלים ומנמיכים את האש, מערבבים, מוסיפים את הביצים מלמעלה, מכסים ומבשלים עד שהחלבון הופך ממש לבן.
חשוב לציין שיש להשתמש בעלים מן הבר רק אם אתם בטוחים שאתם יודעים לזהות אותם כהלכה.
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND. תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק