פינוק מובחר לשבת של גשם ורוחות מבפנים ומבחוץ, ושאריות ט"ו בשבט, החג האהוב עליי, חג הולדתי: בצלים ממולאים ומקורמלים ברוטב מתקתק בשתי גרסאות - מלית בשרית ומלית טבעונית.
4 צפייה בגלריה
בצלים ממולאים ומקורמלים
בצלים ממולאים ומקורמלים
בצלים ממולאים ומקורמלים
(צילום פרטי)

בצלים ממולאים ומקורמלים


9-8 בצלים קלופים (עדיף בינוניים)
סיר גדול מלא במים עם כף מלח גס
לרוטב:
2 בצלים חצויים ופרוסים
3-2 פטריות פורטובלו, חתוכות לרצועות
6-5 משמשים מיובשים
2 כפות סילן
2 כפות רכז רימונים
כפית שטוחה פלפל שחור
מלח
מיץ מחצי לימון או לפי הטעם
כרבע כוס שמן

4 צפייה בגלריה
צנוברים, צימוקים, חמוציות
צנוברים, צימוקים, חמוציות
צנוברים, צימוקים, חמוציות
(צילום פרטי)

למלית הטבעונית:
3/4 כוס פריקה (חיטה ירוקה) שטופה, מושרית במים רותחים כחצי שעה ומסוננת
4-3 פטריות קצוצות
חבילת ערמונים קלופים (100 גרם), קצוצים. אפשר להמיר בפקאן או אגוזי מלך
בצל קצוץ דק
שני חופנים חמוציות
חופן צימוקים
חצי כפית קינמון
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה מלח

4 צפייה בגלריה
בצלים בשתי גרסאות, עם מלית בשרית או טבעונית
בצלים בשתי גרסאות, עם מלית בשרית או טבעונית
בצלים בשתי גרסאות, עם מלית בשרית או טבעונית
(צילום פרטי)

למלית הבשרית:
500-400 גרם בשר בקר טחון
2 חבילות עלי מנגולד, רק החלק הירוק פרוס לרצועות. את הגבעולים פורסים לרצועות לטיגון יחד עם הבצל
3 בצלים יבשים, קצוצים דק
חצי כוס צנוברים
כוס חיטה, מושרית במים רותחים כחצי שעה ומסוננת
כפית שטוחה פלפל שחור
כף כוסברה יבשה
כפית פלפל אנגלי
מלח
מיץ מחצי לימון

4 צפייה בגלריה
בצלים ממולאים ומקורמלים
בצלים ממולאים ומקורמלים
בצלים ממולאים ומקורמלים
(צילום פרטי)

ההכנה:
מתחילים בטיפול בבצלים: קולפים ומסירים את הקצוות, חורצים חריץ עמוק לאורך עד לאמצע וחולטים במי מלח כ־12 דקות, מעבירים לקערה עם מים קרים, וכשמתקרר מפרידים את השכבות, שומרים בצד.
הכנת המלית הטבעונית:
מערבבים את כל החומרים יחד, מניחים בצד.
המלית הבשרית:
מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה ומוסיפים את הבשר הטחון בשלבים על מחבת יבשה וחמה מאוד תוך כדי ערבוב ומעיכה עד שהבשר מתפורר ואין נוזלים במחבת. מוסיפים רבע כוס שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ ואת גבעולי המנגולד הקצוצים, מטגנים יחד תוך כדי ערבוב כרבע שעה, מוסיפים את הצנוברים ואת עלי המנוגלד הקצוצים וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב עוד כ־5 דקות.
מוסיפים את החיטה המסוננת, מתבלים ומבשלים יחד עוד כ־10 דקות, סוחטים לימון מעל ומסירים מהאש, מצננים מעט.

קראו גם:

עוברים להכנת הרוטב: בסיר שטוח מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד כ־6-5 דקות, מוסיפים את הצנוברים והצימוקים ומטגנים יחד.
ממלאים כל בצל בכף מהמלית, מגלגלים לסגירה בצורה יפה ואסתטית, מסדרים בסיר עם הרוטב בעיגול אחד ליד השני כשפתח הסגירה כלפי מטה.
מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כחצי שעה, מעבירים לתנור שחומם מראש על 140 מעלות - למשך שעתיים (למלית הטבעונית) או לשלוש שעות (למלית הבשרית) או עד שהבצלים מקבלים צבע שחום מקורמל.
● מתאים לצד סלט רוקט ובצל סגול. אפשר גם טחינה או קרם יוגורט.

סלט רוקט ובצל סגול


חבילת רוקט שטופה ומסוננת, נקייה מגבעולים גסים
בצל סגול, חצוי ופרוס דק
מיץ לימון, שמן זית, מלח, רכז רימונים
ההכנה:
מערבבים בעדינות את הרוקט עם רצועות הבצל, מתבלים בהגשה, מוסיפים רכז רימונים מעל.