אוכל, כדורגל ומוסיקה. שלישייה שיודעת לרגש ולחבר לבבות בקשת רחבה של רגשות, בין חגיגה לנחמה. והנה מתחיל לו הערב הטורניר האירופאי הגדול - יורו 2024.
2 צפייה בגלריה
קורנביף ביתי
קורנביף ביתי
קורנביף ביתי
(צילום פרטי)

הוא יותר בריחה מחגיגה ובהחלט נחמה, וביחד עם ההתמסרות למסך הירוק, בחרתי להכין שני טאפסים קלים לביצוע וקלים לנשנוש, מתאימים לימי הקיץ.
הראשון בשר קר, מעין קורנביף ביתי והשני דג כבוש במלח, סוכר ואניס, הכי קל שיש. פורסים דק ומגישים לצד תוספות גמישות ומתמכרים להפוגה ולניתוק שמשאירים את הנפש מעל המים, ותודה לכדורגל בעולמנו.

בשר קר / קורנביף ביתי

(שיטה מקוצרת)

החומרים:
קילו וחצי בשר נקי משומן: בריסקט או כתף מרכזי, גם פילה מדומה יכול להתאים, אני בחרתי בבשר ראש (בקר) נקי משומן (לטעמי הנתח הכי משובח שמתאים להרבה תבשילים, גם לתבשילי קדרה). אמנם קשה להשגה, בעיקר בקצביות טובות שעובדות עם בשר טרי (אין קפוא). הנתח עשיר טעמים והכי מתאים לבשר חם או קר.
2 בצלים חצויים ופרוסים
כפית פפריקה מעושנת
כפית גרגירי פלפל אנגלי
חצי כפית גרגירי פלפל אדום
חצי כפית גרגירי פלפל ירוק
5 עלי דפנה
6 שיני שום מעוכים
מעט שמן לטיגון
ליטר וחצי מים רותחים
ההכנה:
מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד לקבלת צבע שקוף, מגבירים אש גבוהה ומוסיפים את הנתח/נתחים ומטגנים היטב מכל הצדדים, מוסיפים את כל התבלינים וממשיכים לטגן יחד עוד מספר דקות.
מוסיפים את המים הרותחים מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כ-4 שעות עד לריכוך הבשר, תלוי בנתח שבחרתם. בודקים בנעיצת מזלג שחודר את הבשר בקלות.
מצננים, מוציאים את הבשר מהרוטב ושומרים בקופסה סגורה עד לפריסה ושימוש. נשמר במקרר כשבוע או חודש בהקפאה.
את הנוזל שומרים, זה נוזל זהב, מסננים ושומרים במקרר או במקפיא כציר בקר משובח מלא בטעמים.
מגישים פרוס דק לצד חרדל, צנוניות פרוסות, פלפלים חריפים, עלי רוקט, זיתים שבורים, מלפפון כבוש, בירה צוננת.

2 צפייה בגלריה
דג כבוש במלח, סוכר וכוכב אניס
דג כבוש במלח, סוכר וכוכב אניס
דג כבוש במלח, סוכר וכוכב אניס
(צילום פרטי)

דג כבוש במלח, סוכר וכוכב אניס


החומרים:
2 פילטים מדג שמשקלו לפחות קילו וחצי, מבקשים בקנייה לפלט נקי מעור ועצמות. אני השתמשתי בנתחי בורי טרי, אך גם מוסר ים או אינטיאס יתאימו
3 כוסות מלח גס
כוס סוכר
כוכב אניס טחון
התיבול:
שמן זית איכותי
סחיטה של לימון, עדיף ליים
פלפל חריף פרוס יפה
תפרחת טימין לימוני
עלי כוסברה
צנונית פרוסה דק
סחיטה של זרעי עגבניות

קראו גם:

ההכנה:
שוטפים את נתחי הדג ומייבשים היטב עם נייר סופג.
מערבבים את הסוכר, המלח וכוכב האניס הטחון ומפזרים בשכבה עבה בתחתית תבנית עם שוליים גבוהים.
מניחים מעל את נתחי הדג ומכסים בשאר התערובת עד לכיסוי מושלם מכל הצדדים. נתחי הדג אמורים להיות קבורים ועטופים מכל הצדדים.
סוגרים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפחות עד יממה.
מוציאים את הנתחים, מנערים היטב מהמלח, מרטיבים מעט את היד ומחליקים לאורך הפילה, מייבשים בנייר סופג ומעבירים למשטח חיתוך.
פורסים פרוסות דקיקות (חייבים סכין איכותית), מסדרים על צלחת ומתבלים.
מפזרים בין הנתחים פרוסות צנונית ופלפל חריף, יוצקים מעט שמן זית, סחיטה של לימון וסחיטת עגבנייה.
מוסיפים מעל כוסברה או טימין לימוני.
מגישים עם לחם טוב וחמאה.
שומרים במקרר סגור היטב על נייר פרגמנט, יומיים שלושה. לא מתאים להקפאה.