3 צפייה בגלריה
כריך למי שצריך ברחובות | צילום: נתי אבנעים
כריך למי שצריך ברחובות | צילום: נתי אבנעים
כריך למי שצריך ברחובות | צילום: נתי אבנעים
הבחנתם בשבועות האחרונים בדוכן יוצא דופן בכניסה לשוק העירוני ברחובות? בדוכן הזו תוכלו למצוא כריכים שמיועדים לכל המעוניין.
מדובר ביוזמה ארצית שהחלה כפרויקט של איה ורביד סטרול, וסחפה אחריה מתנדבים בכל הארץ. הראשונות לפתוח את הדוכן הרחובותי היו נתי אבנעים ובתה רותם, אליהם הצטרפו עינב מרגלית, רפי ואתי גזיאל, דנה פנחס, מירב קליין ומיכל לוינסון.
איך זה עובד?כל אחד מהם מכין כריכים ומאכלים טובים, והם מגיעים למשמרות בימי שישי בשוק העירוני.
"אנחנו נמצאים בכל יום שישי מהשעה 10:00 ועד השעה 13:30 או 14:00 בכניסה לשוק העירוני, יש קבוצה בפייסבוק שנקראת 'כריך למי שצריך' שהקימו איה ורביד, וזה פועל בכל הארץ, בעפולה ובתל אביב, בבית שמש ובירושלים", מסבירה עינב מרגלית.
איך יודעים מי צריך את הכריך ומי סתם לוקח כי זה חינם?
"אנחנו לא שואלים שאלות ולא לוקחים כסף. גם אם אנשים אומרים 'איזו יוזמה יפה, קחו כסף', אנחנו אומרים: 'אתם אתה רוצה לעזור? לך תקנה בורקסים ותביא לפה".
3 צפייה בגלריה
כריך למי שצריך ברחובות | צילום: נתי אבנעים
כריך למי שצריך ברחובות | צילום: נתי אבנעים
כריך למי שצריך ברחובות | צילום: נתי אבנעים
בפועל עומדים המתנדבים עם שלטים בכל השפות, ולכל מי שניגש להסתכל הם מציעים כריך. "מי קובע מי צריך? מי שם אותנו לקבוע? ואם שכחת את הארנק ואת צריכה כריך לארוחת צהריים? אז את לא צריכה?", שואלת מרגלית ומוסיפה: "אם אנחנו מרגישים שמישהו צריך את ה'ספייס' אנחנו לוקחים צעד אחורה, אם מישהו לוקח אחד בהיסוס, ואת רואה שהוא רוצה לקחת עוד לאחר כך או למישהו מהמשפחה שלו, אנחנו מציעים".
איך אנשים מגיבים ליוזמה?
"אני נתקלתי במישהי שבכתה כשנתנו לה כריך, לא ממקום מבויש אלא מהכרת תודה. עבר זוג מבוגר שאין להם לקנות, הוא אמר: 'מה אני יכול באמת לקבל את היין הזה'? וכמובן שאמרנו שכן".
כמה זמן אתם מתכוונים להמשיך עם הדוכן?
"בשבוע הראשון אנשים חששו והתקרבו לאט, בשבוע שעבר אנשים חיכו לנו ליד הדוכן כשבאנו, ושאלו אם נהיה גם בשבוע הבא. ואנחנו נהיה שם, כל שבוע, אנחנו זקוקים למתנדבים נוספים שיכינו כריכים ויבואו לאייש את העמדה. ככל שיהיו יותר מתנדבים כך נוכל להמשיך עם המיזם לטווח ארוך יותר".
3 צפייה בגלריה
כריך למי שצריך ברחובות | צילום: נתי אבנעים
כריך למי שצריך ברחובות | צילום: נתי אבנעים
כריך למי שצריך ברחובות | צילום: נתי אבנעים
מרגלית מזמינה גם בעלי עסקים בתחום המזון שנותרים עם שאריות אוכל טריות, להתקשר אליהם ולקחת חלק בפרויקט. "יש ערים שמחלקים בהן גם חמגשיות עם אוכל חם לשישי, עודפים ממאפיות, ועודפים ממשרדים, ונשמח לעשות זאת גם אצלנו".
להצטרפות למיזם ולתרומות מזון ניתן ליצור קשר עם עינב מרגלית בטלפון: 050-4741982 או עם נתי אבנעים בטלפון: 052-3529548